Home , Haberler , Binler Roboski’deydi!

Binler Roboski’deydi!

roboskiROBOSKI-28-12-2014-  28 Aralık 2011’de 17’si çocuk 34 kişinin TSK uçaklarının bombardımanıyla öldürüldüğü Roboskî katliamının yıl dönümünde binlerce kişi Roboskî’de bir araya geldi.

Anmaya DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDK Eş Genel Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, DBP-HDP bölge il ve ilçe örgütleri, milletvekilleri, KESKTTB başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum ve meslek örgütü üyeleri katıldı.

„Çerxa Şoreşa“ marşı eşliğinde yapılan saygı duruşunun ardından DBP Şırnak İl Eş Başkanı Salih Gülenç katılımcıları selamladı.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, “İlk günkü kadar acımız büyüktür ve Roboskî’yi unutmadık. İstedikleri kadar birileri ailelere kirli teklifler yapsınlar, Roboskî aileleri onlara karşı gösterdikleri direnişi selamlıyoruz. Roboskî biziz bizler Roboskî’yiz” şeklinde konuştu.

TTB Merkez Konsey üyesi Şehmuz Gökalp Roboskîli aileleri onurlu direnişlerinden dolayı kutlayarak tekrar başsağlığı diledi.

Ardından ise bölge üniversitelerinden gelen öğrencilerin mesajları okundu.

HDK Eş Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü, Roboskîlilere hitap ederek, “Bu ülkenin Başbakan’ı sizlerin gözlerinin içine bakarak evlatlarınızın kaçakçı olduğunu ve kaçakçı oldukları için öldürülmeleri normalmiş gibi göstermeye çalıştı. Evlatlarınızın katili devrin Başbakanı Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’dir”dedi.

“3 yıl değil 300 yıl geçse dahi katliamı unutmayacağız”

Katliamın mutlaka bir gün hesabının sorulacağını belirten Kürkçü, “Bu dava başka divana kalmayacak, halk ile birlikte hesabını katliamcılardan soracağız” diye konuştu.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ise “Roboskî katliamı Kürdistan’a yönelik, Kürt halkına yönelik bir katliamdır, ilk katliam değildi fakat son olması için mücadelemiz ise sürecek” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 3 yıl değil 300 yıl dahi geçse katliamı unutamayacaklarını belirtti. Erdoğan’a seslenen Demirtaş, “Adliyedeki dosyayı kapatabildiniz yalnızca. Emrinizdeki istihbaratçılardan rica ettiniz dosyayı kapattırdınız ama halkın kan ağlayan dosyası kapanmaz. Roboskîli çocukların kanı elinize bulaştı bir kere sarayınızda huzur bulamayacaksınız. Ey sarayda oturan, bizler sizlerden bu katliamın sorumlularından hesap sormadan bir yere gitmeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından binlerce kişi, 34 insanın mezarının bulunduğu köy mezarlığına gitti.