Home , Avrupa , Bern’de Acunbay’a Özgürlük Eylemi Gerçekleştirildi!

Bern’de Acunbay’a Özgürlük Eylemi Gerçekleştirildi!

Muzo Bern 2İSVİÇRE |26.11.2014| Yunanistan Mahkemesi tarafından Muzaffer Acunbay’ın Türkiye’ye iade kararı vermesi nedeniyle İsviçre’de, Acunbay’a Özgürlük Komitesi çağrısı üzerine bir eylem daha gerçekleştirildi.

Komite tarafından İsviçre Merkezi Mülteciler Dairesi (BFM) önünde eylem yapılması nedeni özellikle Acunbay’ın seyahate çıkmadan önce seyahat etmesinde bir sorun olup olmadığını sorduğu, makam olmasından dolayı mülteciler Dairesi önün de eylem yapma kararı vermiş ve 26 Kasım Saat: 11.30 da (BFM) önünde Muzaffer Acunbay’a özgürlük eylem gerçekleştirdi.

Muzaffer Acunbay’la Telefon Görüşmesi;

Eylem esnasında tesadüf olarak Muzaffer Acunbay’ın komite temsilcimizi telefonla arıyarak (temsilcimiz aynı zamanda avukat olmasından) Yunanistan’daki bazı olumlu gelişmeleri aktardı. 18 Kasım’da Avrupa’nın bir çok yerinde yapılan protesto eylemlerin yanı sıra diplomatik girişimler nedeniyle İsviçre Devletinin Yunanistan Büyük Elçisi hapishaneye giderek Acunbay’la görüşmüş ve İsviçre’de yapılan eylemlerin görüntülerini göstererek tepkilerin olumlu olduğunu ve ayrıca İsviçre devleti olarak ta temyiz davasının olumlu olacağına inandıklarını ifade etmişler arkadaşımıza.

Arkadaşımızda telefonda “Sizin aracılığınızla Özgürlüğüme kavuşmam için her türlü destek ve katkı sunan kurum ve bireylere çok teşekkürlerimi iletirseniz sevinirim.”

Anarşist gruplarında destek sunduğu eylemde Komitenin hazırladığı dosya BFM yetkililerine verilmesiyle başlandı.

Yaklaşık 40 dakika sürdürülen eylem de Muzaffer Acunbay’a özgürlük sloganları ve alkışlarıyla bitirildi.

Komite tarafında bir duyuru yapıldı. –   Temsilcimiz TV 10 da programa çıkacak.

30.11.2014 Pazar akşamı saat 19:00 da Göçmen Sorunu ve ülkeleri tarafından arananların yaşadıkları durumu tartışmak, konuşmak için TV 10 Kanalı’nda

Muzaffer Acunbay’a Özgürlük Komitesi adına da Derneğimiz IHDD üyesi Av. Fazıl Ahmet Tamer’in da katılacağı program yapılacaktır.

Muzo bern 5Muzo Bern 2