Anasayfa , Avrupa , ATİK; Faşizme, Irkçılığa Karşı Bir Kez Daha; SUSMAYACAĞIZ!

ATİK; Faşizme, Irkçılığa Karşı Bir Kez Daha; SUSMAYACAĞIZ!

HABER MERKEZİ|23.12.2022|ATİK, Paris’te bulunan Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezine yapılan saldırıya ilişkin bir açıklama yayınladı;

“23 Aralık günü Paris’te bulunan Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne yapılan faşist ırkçı saldırıda şu ana kadar 3 kişi hayatını kaybederken yaralı sayısı dört olarak açıklandı. Türkiyeli ve Kürdistanlı kurumlara yönelik saldırı, baskı, dernek kapatmalar, bayrak-pankart yasakları, yasalarla kriminalize edilmek faaliyetleri son olarak bu silahlı saldırı ile en üst boyuta ulaşmış oldu. AB devletlerinde politik faaliyetleri öne sürülerek hedefe oturtulan kurumlarımız, Faşist TC’nin Avrupa’da oluşturduğu ajan ağının tehditleri kadar avrupalı faşist-ırkçı örgütlerinde hedefine konmuş oldu.

Bu saldırı AB devletlerinin Türkiyeli-Kürdistanlı kurumlara yönelik girmiş oldukları yönelimden bağımsız değildir. Fransa’da, Almanya’da, Avusturya’da, İsviçre’de ev baskınları, dernek baskınları ile kurum çalışanları tutuklanarak hapishanelere konmakta, Almanya’da 129 A-B yasaları örneğinde olduğu gibi en demokratik faaliyetler “terör” kapsamına alınmakta, Avrupa hapishaneleri Türkiyeli ve Kürdistanlı politik faaliyetçilerle doldurulmaktadır. Faşist, ırkçı örgütlerde buralardan kendilerine görevler çıkartarak saldırılara başlamışlardır.

AB ülkelerinde artan ırkçılığa karşı uzun süredir hemen tüm kurumların uyarıları mevcuttu. Son dönemlerde Almanya ve Fransa’da bu ırkçı örgütlerin silahlanmaya başladığı ortaya çıkmıştı. Göçmenlere ve onların politik kurumlarına yapılan saldırılar, bu silahlanmaya göz yumanların marifetidir.

Diğer yandan Faşist TC’nin Avrupa topraklarında yarattığı ajan ağı, AB devletleri ile girdikleri kirli pazarlıklarda bu saldırıların olmasının diğer yanını oluşturmaktadır. Yine Paris’te, 9 Ocak 2013 tarihinde katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in ölüm yıldönümüne yakın gerçekleştirilen bu saldırı, Faşist TC’nin AB ülkelerinde yürüttüğü gizli-açık faaliyetler ve pazarlıkların ciddi boyutlarda olabileceğini göstermektedir.

ATİK olarak; imha ve inkar saldırılarının hedefinde olan, bulundukları her alanda katliamla karşı karşıya kalan, daha dün kimyasallarla katledilen, yakılan, demokratik alanlarda dahi varlıklarına tahamül edilemeyen Kürt halkının ve kurumlarının yanında olduğumuzu bir kez daha deklare ediyoruz. Birleşik bir mücadele ruhu ile alanlarda Kürt halkı ile omuz omuza olacağımızı yinelerken, gerçekleştirilecek eylemlere Avrupa’daki yerli ve göçmen demokrasi güçlerini güçlü katılarak yaşanan katliamı kınamaya çağırıyoruz.

-Faşizme, Irkçılığa ve Her Türden Saldırıya Karşı Omuz Omuza!

 – Paris Katliamını Unutmayacak, Unutturmayacağız!”

 

Atik Paris (1)