Home , Haberler , Berlin’de PKK Yasağını Kaldırın Eylemi’ne Binler Katıldı

Berlin’de PKK Yasağını Kaldırın Eylemi’ne Binler Katıldı

BERLİN| 18.11.2023 | Almanya’nın başkenti Berlin’de 18.11.2023 tarihinde düzenlenen PKK Yasağını Kaldırın eylemine binlerce kişi katıldı. 1993 yılından beri yürürlükte olan PKK yasağının kaldırılması için 18 Kasım‘da Almanya‘ da merkezi eylem olarak düzenlenen gösteriye Kürt Ulusal Özgürlük Hareketi Kurumları’nın yanı sıra yerli ve göçmen bir çok devrimci ve demokrat örgüt de katılarak dayanışmada bulundular.

Almanya’daki Kürdistanlılar’ın çatı örgütü KON-MED‘in (Almanya Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu) çağrısını yaptığı yürüyüş eylemi için kitle saat 11:00‘da Berlin’in Oranienplatz Meydanı’nda bir araya geldi. Yapılan konuşmaların ardından hep birlikte coşkulu bir şekilde sloganlar eşliğinde Alman İçişleri Bakanlığı´na doğru yürüyüşe geçildı. Yürüyüş boyunca tüm kitle hep bir ağızdan çeşitli sloganlar attılar.Yürüyüşün başından sonuna kadar polis ile eylemciler arasında sık sık gerilimler oldu. Polisin kışkırtması nedeniyle çıkan olayda bir kaç eylemci göz altına alındı.

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) da bu eyleme bayrakları ile katılara destek ve dayanışma mesajı verdi.Söz alan tüm konuşmacılar Alman Hükümeti’ne seslenerek 30 yıllık PKK yasağının derhal kaldırılmasını ve 30 yıllık bu hukuksuzluktan derhal dönülmesini talep ettiler.

Ayrıca 17.11.2023 tarihinde Almanya`ya gelen TC Cumhurbaşkanı R.T. Erdoğan da protesto edildi. Erdoğan`ın gelmesinden bir gün sonra düzenlenen Almanya merkezli bu yürüyüş eylemi, aynı zamanda ,,Erdoğan Berlin`e Hoș Gelmedin„ yürüyüşü olarak da anlam kazandı.