Home , Avrupa , Den Haag’ta katliamlara karşı eylem

Den Haag’ta katliamlara karşı eylem

Hollanda Demokratik Güç Birliği’nin çağrısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve geçici AKP hükümetinin savaş politikaları, Alevilere, devrimci, demokrat, emekçi sol hareketlerine yönelik devlet terörü protesto edildi.

Den Haag'ta katliamlara karşı eylem

Den Haag’ta katliamlara karşı eylem

 

Den Haag Central İstasyonu’nda yapılan oturma eylemine ve Rode Morgen ve Antifaşist Hareket de destek verdi.

Eylemde Suruç, Roboski, Zelgele, Silopi şehitlerinin şahsında eşitlik, özgürlük, demokrasi ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşenler için yapılan saygı duruşu yapıldı. Ardından Hollanda Güç Birliği adına yapılan konuşmada, savaş politikalarıyla şovenizmin yükseltildiği, halkların birbirine düşman edildiği vurgulandı.

„Irkçılığa artık karnımız tok“ denilen konuşmada „Bu halk artık zenginler ve iktidar sevdalıları için ölmek istemiyor, ‚Analar ağlamasın, çocuklarımızı Tayyip’in savaşına feda etmeyeceğiz‘ diyor. Halklar adil, onurlu ve demokratik bir barış için sokaklarda barışın ve kardeşliğin gücünü büyüterek, kirli savaşa karşı inadına barış inadına kardeşlik diyor“ denildi.

Barışın, halkların birleşik mücadelesiyle kazanılacağının vurgulandığı konuşmada, Hollanda’lı emekçilere de Türk devletinin Kürt halkına karşı savaş politikasını ve DAİŞ’e desteğini, emperyalistlerin Türkiye ve DAİŞ’e karşı iki yüzlü politikarını teşhir etme ve Avrupa’da enternasyonal dayanışmayı büyütme çağrısı yapıldı.

Rode Morgen ve Antifaşist Hareket adına yapılan konuşmalarda, başta Hollanda olmak üzere, AB ve ABD’nin Türk devletinin Kürtlere açtığı savaş ve DAİŞ konusunda iki yüzlü tavırlarına vurgular yapıldı, savaşa ve katliamlara karşı Türkiye halkları ile dayanışma içinde olunacağı belirtildi.

Suruç şehitlerinin resimleri ile birlikte Suruç, Roboski, Zelgele ve Silopi katliamlarını lanetleyen ve Türk devleti’ni sorumlu tutan pankartlarla donatılan istasyon meydanında, Ciwanên Azad Rotterdam Gençliği, bir tiyatro gösterisi sundu.

Eylem boyunca „Savaşa hayır“, „Katil Erdoğan“, „Katliamları durdurun“, „Katil AKP halka hesap verecek“, „Devlet terörüne son“, „Faşizme karşı omuz omuza“, „Yaşasın enternasyonal dayanışma“ sloganları atıldı.

Kaynak:ETHA