Home , Avrupa , Berlin’de binlerce kişi Erdoğan’ı protesto etti.

Berlin’de binlerce kişi Erdoğan’ı protesto etti.

atBERLİN|05-02-2014 | Özgürlik, Eşitlik ve Demkrasi için Erdoğan‚ı Protesto ediyoruz çağrısı ile Berlin de düzenlenen miting’te, Almanya’nın değişik şehirlerinden Berlin’e gelen  yaklaşık 5 bin  Türkiyeli, Erdoğan ve hükümetini protesto etti.

Avrupa Alevi Birlikler Konfederasyonu, Almanya Alevi Dernekleri Federasyonu ve Almanya Demokratik Güç Birliği Platformu bileşenlerinden olan ATİF (Almanya Türkiyeli İşciler Federasyonu) tarafindan da  desteklenen ve Berlin Brandenburger Tor’da düzenlenen miting’te bir araya gelen binlerce gösterici, ellerinde pankart ve dövüzlerle Erdoğan’ı ve AKP hükümetini protesto etti.

Miting  alanını dolduran binlerce gösterici. “Her yer Taksim her yer direniş, Faşist katil defol. Yaşasın halkların kardeşliği“ , Hırsız var“ şeklinde sloganlarla tepkilerini ifade ettiler.

ALMANLAR SORUYOR, BİZ İZİN ALIYORUZ
Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ortak basın toplantısı düzenleyen  Erdoğan, Almanya’daki  bir Türk gazetecinin de protestosuna uğradı.

Basın toplantısı sonunda gazetecilerden soru alınırken, bir ayrım yapıldı. Alman basınından el kaldıranlar arasında rastgele iki kişiye söz verildi. Türk basınından ise, el kaldıranlara değil, daha önceden ismini yazdırıp “soru için seçilenlere” soru sorma hakkı verildi.

YANLARINA KADAR GİDİP BAĞIRDI
En ön sırada oturan Avrupa Postasi adlı, Almanya’da yayınlanan yerel gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Adil Yiğit, bir türlü kendisine soru izni verilmeyince iki lider kalktığında yanlarına gitti.

Erdoğan’ın yanına kadar ulaşan Yiğit, “Burada çifte standart uygulanıyor. Türk gazetecilere seçmece soru sorduruluyor. Ismarlama gazetecilik bu” diye Almanca bağırdı. Korumalar hemen devreye girip Yiğit’i uzaklaştırdı. Yiğit, iki soru hazırladığını ama bunları soramadığını söylerken, Erdoğan ve Merkel uzaklaştı.Dostlar alışverişte görsün diye basın toplantısı yapıldı” diyen Yiğit, basın toplantısı için gelen 50 Türk gazetecinin de böylece orada bir şey yapmadan oturduğunun da ortaya çıktığını anlattı.

atbilal

berlinberl1berlbe