Anasayfa , Avrupa , Berlin TTIP, CETA ve TISA İçin Ayakta

Berlin TTIP, CETA ve TISA İçin Ayakta

berlin 1BERLİN | 19-01-2015 | Emperyalist ülkelerin dünya üzerinde sömürü ve talan planlarını barbarca sürdürebilmek  için   ABD ve AB arasında yapılacak TTIP(Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklıǧı), CETA  ve TISA anlaşmalarına karşı Almanya`nın Berlin şehrinde 17.01.2015 tarihinde bir yürüyüş gerçekleştirildi. Almanya genelinde katılımın saǧlandıǧı yürüyüşe onbinlerce insan  katıldı.  Kitle  saat 12:00 da Berlin Potsdamer Platz`da  toplanmaya başladı ve saat 13:30 da Kanzleramt`a  doǧru  yürüyüşe geçti.

Yürüyüşe Die Grünen, Die  Linke, ATIF, MLPD, Attac, Bund für Umwelt und Naturschutz Deutschland, Deutscher  Tierschutzverein ve onlarca  ilerici, emekçi köylü örgütleri katıldı. Köylüler tarım makinaları ile katıldıkları yürüyüşe ayrı bir renk kattılar.

Yürüyüş esnasında hükümetin politikalarını teşhir eden konuşmalar gerçekleştirilerek, atılan sloganlarla hükümetten bu anlaşmaların derhal geri çekilmesi talep edildi.

ATIF Berlin`de yürüyüşe tüm kitlesini seferber ederek, bayrakları ve pankartıyla katılım gerçekleştirdi. Toplanma alanında ve yürüyüş esnasında kitleye almanca yazılmış ,,TTIP,CETA ve TISA`ya hayır ´´ ve PEGIDA ya  karşı   ATIF bildirileri daǧıtıldı. Bildiri de; TTIP, CETA ve  TISA gibi anlaşmaların, emperyalist-kapitalizmin yapısal krizlerini aşmaya yönelik stratejik modeller olsada, bunlar var olan yapısal ve toplumsal krizleri daha da derinleştirip iktisadi, siyasal, sosyal, kültürel yıkımdan başka bir şey getirmediǧi,, vurgulandı.

Yürüyüş Kanzleramt binasının önüne gelinip, burda yapılan konuşmalar sonrasında sona erdirildi.

ATIF Berlin