Anasayfa , Avrupa , Berlin : ‘Not Welcome’ Hoş Gelmedin Erdoğan Protestosu Gerçekleşti

Berlin : ‘Not Welcome’ Hoş Gelmedin Erdoğan Protestosu Gerçekleşti

Berlin |29.09.2018| Faşist diktatör Türkiye Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan` nin 28-29 Eylül tarihlerinde, Alman devletinin daveti üzerine Almanya’ya yaptığı ziyaret “Erdoğan not welcome” şiarı ile 28 Eylül`de Başkent Berlin düzenlenen geniş katılımlı yürüyüş eylemi ile protesto edildi. Almanya’daki bir çok devrimci, ilerici, demokrat yerli ve göçmen örgüt, kurum ve kuruluş Erdoğan’ı davet eden Almanya devleti ve Erdoğan’ı protesto etmek için çoğunluğu alman olan binlerce kişinin katıldığı kitlesel bir eylem düzenlediler.
27 Eylül Perşembe öğleden bu yana Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan diktatör Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alman kamuoyunun ve muhalefetinin tepkilerine rağmen,28 Eylül Cuma günü Alman Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmeler yapmış ve en üst düzeyde karşılanmıştı.

Erdoğan Not Welcome Platformu`nun çağrısını yaptığı eylem Berlin`nin Potsdamerplatz meydanında saat 16:00`da başlayarak Berlin Siegelsäüle meydanında son buldu. Eyleme onlarca örgüt ve kurum bayrak ve pankartları ile katılarak farklı renkleri ile dayanışmanın en güzel örneğinin sergilediler.

Yürüyüş kortejinde göçmen örgütlerden Kürt Özgürlük Hareketi kurumları, HDP, HDK-A, JPG, Partizan, ATİK, Aveg-Kon, DİDF ve Alman örgütlerinden MLPD, DKP, Antifa, Jugend Wiederstand, Der Funke gibi örgütler faşist diktatör Erdoğan`ı teşhir eden pankart ve bayraklarını taşıdılar.

Yürüyüş eyleminden önce toplanma alanında yapılan miting de Almanya kamuoyu tarafından da tanınan Die Linke Milletvekilleri Gökay Akbulut , Hakan Taş ve Tobias Pfluger gibi isimlerinde söz aldığı ve ayrıca ATİK, Ezidi Kadınlar, MLPD, Aveg-Kon ve Navdem kurumlarının temsilcilerinin de söz aldığı konuşmalar gerçekleştirildi. Konuşmacıların ,faşist TC Devletinin diktatör lideri Erdoğan ile Kapitalist Almanya devleti arasında yapılan görüşmeleri teşhir eden açıklamaları ve Alman devletinin görüşmeleri derhal kesmesi gerektiği talepleri kitle tarafından sık sık alkışlar ve atılan sloganlar ile coşkulu bir şekilde desteklendi. Türkiye`yi adeta açık bir hapishaneye dönüştüren, tüm muhalif toplum ve kişilere baskı ve katliam uygulayan, insan haklarını hiçe sayan , Orta Doğu coğrafyasında Kürtlere savaş açan katil Erdoğan önderliğindeki AKP iktidarı ve ona destek veren Alman devletini teşhir eden ,, Erdoğan ist Faşist und Morder“, ,, Erdoğan bombardiert, Merkel finanziert“, ,, Erdoğan Defol`´ , ,,Höch die ınternationale Solidarität`´ gibi sloganlar tüm kitle tarafından coşkulu bir şekilde atıldı.

Die Linke milletvekilleri Gökay Akbulut, Hakan Taş ve Tobias Pfluger konuşmalarında ortak noktaya dikkat çekerek; Alman devletinin Almanya`da yaşayan milyonlarca insanın ve bir çok muhalefet partilerinin tepkilerine rağmen, en üst düzeyde karşılanması kabul edilemez. Erdoğan gibi diktatör, insan hakları düşmanı, özgürlük ve demokrasi düşmanı, Kürt düşmanı biri ile, demokratik ve özgürlükçü siyaset anlayışını savunan Alman devlet yetkililerinin görüşmesi kabul edilemez. Bizler Erdoğan hoş gelmedin diyoruz, diyerek sözlerini bitiren Tobias Pflugel konuşmasını ,, Erdoğan Defol“ sloganı ile bitirdi.

ATİK adına söz alan konuşmacı ise; tüm kitleyi selamladıktan sonra, uzun süredir Almanya`nın Münih şehrinde sürmekte olan Münih Komünişteler Davası`nda tutuklu komünist tutsak Müslüm Elma`nın, Türk devletinin baş katili Erdoğan Berlin`e geliyor açıklamasını tüm kitleye okudu;

Açıklama da;

Yüzyıl önce Avrupa`nın hasta adamını kurtarmaya çalışan Alman emperyalist burjuvazisi bugün hasta adamın mirasçısı katil Erdoğan`ı kurtarma peşinde.

Tam da böylesi bir süreçte Erdoğan’ın Berlin’e davet edilmesi bu katil cephesinde Berlin’deki suç ortaklarının vefalı bir duruşu olarak anılacaktır. Başta Kürt coğrafyası olmak üzere bir bütün olarak bölge halklarına karşı işlemiş olduğu insanlık suçlarına verilmiş bir destek olarak görülecektir. Bilindiği gibi bugün Türkiye coğrafyasında yüzlerce-binlerce düşünen, soru soran beyinler ya hapishanedeler ya da sürgüdeler. Dışarda kalanların kapılarında ise Türk devletinin kelepçeleri nöbette. Kelepçelerin içerdiği mesaj gayet açık ve nettir. Katil Erdoğan’ın şahsında somutlaşan Türk devletinin gayri insanı uygulamalarına dair bir soru sorma, sorgulama; sadece ve sadece söylenenlere itaat et. AKP iktidarı bu karşı devrimci icraatlarını sorunsuz bir tarzda uygulamak için basın ve yayın organlarını esas olarak kontrol altına almıştır. Her türlü yalanı söylemek-yazmak serbest. Ama gerçekleri söylemek-yazmak yasak.

Devamında;

Emperyalist burjuvaların siyaseti iki yüzlüdür.

Yakın bir tarihte Alman devletinin eski dış ilişkiler bakanı Sığmar Gabriel şöyle demişti: “Erdoğan türü rejimler sadece yumruğunu masada görmekten etkileniyor,Putin bunu yaparak sonuç aldı, ama biz daha henüz o aşamada değiliz.“

Ve sonuç olarak şunlar vurgulandı:

Bizim Alman devletine suç ortağını Berlin’e davet etme diye bir çağrımız olmaz. Bizim çağırımız Alman halkınadır. Almanya’da yaşayan farklı ülkelerdeki göçmen emekçileredir. Berlin sokaklarını bu katile dar edin. Efrin’de ve yine bir bütün olarak Türkiye coğrafyasında katledilen kadınların, çocukların, yurtsever Kürt halkının hesabını sorun. Acılarını paylaşın; kavgalarına yoldaş olun; yoldaş olun ki; ezilen ulusların, halkların haklı ve meşru mücadeleleri zaferle sonuçlansın. Yoldaş olun ki; dünyadaki haksız savaşlar son bulsun. Unutmayın sınıfsal olarak bütün halklar emperyalist burjuvaziye ve dünya gericiliğine karşı mücadelede kardeştir. Gün bu kardeşliğin gereklerini yerine getirme günüdür. Gün merkezinde Kürt halkının olduğu Ortadoğu halklarının haklı mücadelesine her cephede destek sunma günüdür.

Emperyalizm ve dünya gericiliğine karşı yaşasın dünya halklarının ortak mücadelesi.

cümlerine yer verildi.

Erdoğan`ı protesto eylemi yaklaşık 4 saat sürdükten sonra, bitiş noktasında olaysız bir şekilde son buldu. Ayrıca Almanya`nın Köln şehrinde diktatör Erdoğan`a karşı yapılacak olan merkezi protesto eyleminin duyurusu da tüm kitleye bir kez daha yapıldı.