Anasayfa , Avrupa , Berlin’de Türkiye Halkı ile Dayanışma Devam Ediyor

Berlin’de Türkiye Halkı ile Dayanışma Devam Ediyor

berlin_taksimBERLİN | 11 – 06 – 2013 | Berlin’de Taksim Gezi Parkı direnişiyle dayanışma yürüyüşü gerçekleştirildi. Önceki gün Avrupa‘nın tüm şehirlerinde oldugu gibi Berlin’de de ”Direnis Insiyatifi Platformu ” tarafında düzenlenen , Taksim Gezi Parkı’da faşist AKP hükümetinin vahşeti şiddetle ve nefretle kınandı.

Ögle saatlerinde 15:00 de Hermann Platz da baslayan yürüyüş binlerin gür haykırışları ,”Tayyip istifa”, Faşizme karşı omuz omuza”, Yaşasın Enternasyonal Dayanışma”, Kahrolsun faşizm ”, Her yer Taksim-Her yer direniş!”, gibi geniş yelpazeye yayılan sloganları ile, Kottbusser Tor/ Oranien Platz ’ da sona erdi.

ATİF pankartı, ATİK ve Partizan bayraklarının taşındığı ve de ATİK ’ in konuya ilişkin bildirilerinin dağıtıldığı, toplumun en yalıtılmış kesmini içine çekmesi son derece anlamliydi. Bizimle birlikte saf tutan Alman arkadaşlarımızla faşizmi ve güncel olayı protesto eden sloganlar atarak yürüyüş de yerimizi aldık.

Yürüyüşe Anadolu Aleviler Birligi, DİDF, AGİF, ADHK, Kürt Ulusal Güçleri, Dersim Cemaati, Anti-fa, ve çeşitli Alman sol gruplarının yer aldığı yürüyüş saat 17:00 de Oranien Platz’da sona erdi.

ATİF Berlin