Home , Haberler , Belediye-İş’te de açlık grevi başladı

Belediye-İş’te de açlık grevi başladı

İSTANBUL | 25 – 01 – 2010 | Belediye-İş sendikası tarafından bugün düzenlenen basın açıklamasında, işçilerin 2 günlük açlık grevine başladıkları açıklandı. Sendika’ya üye olması nedeniyle işten atılmalara karşı sürdürülen direniş, 161. gününde.

Direnişi kamuoyuyla paylaşma ve diğer direnişlerle birleştirme amacında olduğunu belirten sendika üyelerinin tam açıklaması söyle:

Bugün burada İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye işyerindeki süreci ve Esenyurt Belediyesinde uzun süredir yürütülen direnişi kamuoyuyla paylaşmak, devam eden direnişleri birleştirmek ve yeni eylem takvimimiz olan açlık grevi için bir aradayız.

161 gündür sendikasından istifa etmediği için işten atılan ve direniş yürüten Esenyurt işçileri ile sendikal haklarından vazgeçilmesi istenilen ve İtfaiyede taşeronlaşmaya karşı mücadele yürüten İtfaiye işçileri olarak yürüttüğümüz mücadeleyi Ankara’da Tekel işçilerinin yürütülen mücadelesinin birleştirilmesi ve ortak mücadelenin oluşmasında katkı olması amacıyla eylemimizi iki günlük olarak açlık grevi olarak değiştirerek sürdüreceğiz.

Bugün ülkemizde işçi ve emekçilere yönelik saldırı artarak sürmektedir. 24.01.2010 günü Başbakan Erdoğan’ın Tekel işçileri şahsında tüm işçi ve emekçilere saldırmıştır. Ülkenin parasını kimseye yedirmeyen başbakan tüm kasayı patronlara sundu. Gelir vergisindeki adaletsizlik, asgari ücretin simit parası olması ile sağlık ve eğitimi paralı yaparak, güvencesiz milyonlarca işçinin çalışmasına göz yumarak, asıl kasayı patronlara soydurmaktadır. Başbakanın Tekel işçileri şahsında tüm işçilere yönelik saldırısını kınıyor protesto ediyoruz. Tekel işçileri bugün tüm emekçilerin onurlu mücadelesini yürütmektedir. Ankara’da tekel işçilerinin yürüttüğü mücadeleyi bizler burada Esenyurt ve İtfaiye işçileri olarak onlar gibi geleceğimize sahip çıkmak için yürütüyoruz. Bizler uzun süredir İstanbul’da Esenyurt Belediyesi’nde sendikal mücadelemizi kar kış demeden sürdürmekteyiz. Bugün bu direnişimizi iki günlük olarak Türk-İş’te açlık grevi olarak sürdüreceğiz. Uzun süredir İstanbul Büyükşehirde taşeronlaşmaya karşı İtfaiyede yürütülen mücadele işverenlerin tüm saldırı, baskı ve antidemokratik uygulamalarına karşı sürmektedir. Bu direnişimizi bizler bugün iki günlük açlık grevi ile sonuçlandırıp yeni süreci başlatacağız.