Home , Takvim , Basın Açıklaması – Siyasi Tutsaklar – İstanbul

Basın Açıklaması – Siyasi Tutsaklar – İstanbul

Tekirdağ 1 nolu F tipi cezaevinde  siyasi tutsaklar üzerinde bir türlü  huksuz,hak gaspları ve kötü uygulamalar gerçek dışı  bahnelerle  baskılar hız kesmeden devam etmektedir.

Yaşam ve beden bütünlükleri devletin elinde olan siyasi tutuklu ve hükümlülere yönelik saldırılar, asla bireysel olaylar olmayıp, sistematik olarak ve dönem dönem ağırlaştırılarak sürmektedir.Görüldüğü üzere, F tipleri uygulaması ile yoğunlaşan ve en üst seviyeye çıkarılan tecrit ve yalnızlaştırma politikaları cezaevlerinde baskı , işkence ile keyfi , insan onurunu hiç sayarak  ve insanlık dışı bir yaşamı tutsaklara dayatılmaktadır.

Tecrit ve izolasyona dayalı infaz sisteminin tek sakıncasının sadece kişinin ruhsal ve bedensel bütünlüğü üzerindeki derin etkileri değildir. Bunun yanında en az onun kadar önemli olan mahpusun yalnızlığından yararlanıp, işkencecilerin istedikleri şekilde işkence yapma zemini yaratmasıdır.

14 haziranda duruşması olan ERDİNÇ AKÇİL 13 haziran 20011 tarihinde saat 21.sularında  avukat görüşü sonrası üst arama bahanesiyle  zorla soyundurularak,(çıplak) baskı ve hakaretlere maruz tutluyor.  Yine geçtiğimiz yıl tutsaklara solgan ve kapı dövme bahnesiyle beş gün hücre cezası ve altı ay açık görüş  yasağı cezası verildi şuan ihtibariyle uygulanmaktadır.

Politik tutukluları “üst arama” bahanesiyle iradelerinin zorla kırılması, onursuz bir yaşama mahkum edilmesi kabul edilemez. Bu kabul edilemez durumu mahkeme salonunda ifade etmek isteyen ERDİNÇ AKÇİL gövenlik görevlileri tarafından konuşturulamayarak, dışarı çıkartılmıştır.

Tüm bu zora dayalı insanlık dışı uygulamaları  İstanbul insan hakları derneğinde avukat ve tutuklu aileleri tarafından yapılacak bir basın açıklamasıyla sistematik hale gelmiş bu hak gasplarını ve keyfi uygulamaları protesto edilecektir.

İstanbul İnsan hakları derneğinde yapılacak basın açıklaması için duyarlı olan aydınları,  devrimci,demokrat   kamuoyunu  yapacağımız toplantıya çağırıyoruz.

İsanlık onuru işkenceyi yenecek.

 

Yer     :  İstanbul İnsan Hakları Derneği

Tahri  : 22 Haziran 2011 Çarşamba Saat 13

Ailesi Adına : HÜSNE AKÇİL