Home , Avrupa , Basel Alevi Kültür Merkezi’nde Açlık Grevi!

Basel Alevi Kültür Merkezi’nde Açlık Grevi!

 

Attachment-1Basel Alevi Kültür Merkezi’nde Açlık Grevi!

9 Ocak pazar günü, Basel Alevi Kültür Merkezi’nde T.C devletinin son dönemlerde T.Kürdistanı’nda gerçekleştirdiği katliamları protesto için BAKM Kadın Kolları’nın öncülüğünde „Savaşlar olmasın, çocuklar ölmesin, analar ağlamasın“ şiarıyla bir günlük Açlık Grevi yapıldı. Yeni Kadın olarak, SKB’nin de katıldığı Açlık Grevine destek ziyaretinde bulunduk. Ziyaretimizde, T.Kürdistanı’ndaki savaşta direnenlerin safında yer aldığımızı ve haksız savaşlara karşı olduğumuzu bir kez daha ifade ettik.
Deyişlerin söylendiği, şiirlerin okunduğu, semah dönüldüğü eylemde kadınlar, anneler yaşanan vahşete ilişkin duygu ve düşüncelerini anlatırken zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

Hem açlık grevinde yer alanların hem de ziyaretçilerin sürece ilişkin yaptıkları konuşmalarda; alevilerin her zaman zalimlerin zulmü karşısında mazlumların yanında yer aldığına ve bugün yaşanan katliamlara karşı birlikte mücadele etmenin önemine vurgu yapıldı.

İsviçre Ulusal Parlamentosu’nda milletvekili olan Sibel Arslan ve Basel Kanton milletvekili Mustafa Atıcı da eylemi ziyaret ederek desteklerini sundular.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu adına yapılan açıklamada: „Talebimiz barış görüşmelerinin tekrar başlamasıdır. Kürt sorunu, Alevi Sorunu ve diğer mağdur olan tüm toplumsal kesimlerin sorunları barışçıl bir ortamda, demokrasinin çıtası daha da yükseltilerek kalıcı çözümlerin üretilmesi ve pratik yaşamda karşılık bulmasıdır“ denildi. Bu talepler doğrulutusunda oluşturulan üç haftalık eylem programı ise şöyle:

„13 Ocak 2016 tarihinde saat 11:00de aynı gün ve saatte tüm Avrupa ülkelerinde Türk Büyükelçiliklerinin önüne siyah çeleng bırakılarak basın açıklaması yapılacak.

19 Ocak 2016 saat 10:00’da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne Türkiye’de yaşanan sürece dair bilgi amaçlı bir dosya verilecek. Aynı gün saat 11:00’da Avrupa Parlamentosu önünde basın açıklaması ve miting yapılacak.

27 Ocak’ta Avrupa Konseyi’nde parti grup başkanları ile görüşmeler için girişimler başlatıldı.

Ayrıca Türkiye Alevi Hareketi’nin başlattığı açlık grevi eylemine destek amaçlı AABK Genel Merkezimizde AABF Almanya NRW Bölge Temsilciliğimiz 16-17 Ocak tarihlerinde açlık grevi başlatacaktır“

Öğleden sonra Rheinfelden Alevi Kültür Derneği’nden bir grubun katılımıyla açlık grevcilerinin sayısı arttı.

AHM-İsviçre