Anasayfa , Haberler , Barış için Akademisyeler’e destek büyüyor

Barış için Akademisyeler’e destek büyüyor

Barış İçin Akademisyenlere destek büyüyor. İktidarın hedef aldığı akademisyenlere destek açıklamaları ve imza kampanyaları yaygınlaşıyor

 

YÖK ve  AKP iktidarının  tetikçiliğini yapan çete lideri Sedat Peker tarafından tehdit edilen “Barış İçin Akademisyenler”e destek büyüyor. Üniversite öğrencileri, toplumsal muhalefet bileşenleri, gençlik örgütleri, Barış Bloku, kent ve doğa savunucuları açıklamaları ve imza kampanyaları ile akademisyenlerin yanında olduklarını açıklıyor.

Açıklamalardaki temel vurgular şöyle;

Öğrenci Kolektifleri: Üniversite saray’ın savaşına karşı barış diye haykıracak

“Yaşam hakkını savunmak ve barış talebini yükseltmek Saray’a karşı direnişin en önde gelen mevzilerinden biri olarak üniversitenin ve onun öznelerinin görevidir. Üniversiteliler bundan önce olduğu gibi bundan sonra da barış taleplerinin ve onu talep edenlerin savunucusu olacak. AKP’nin saldırılarına karşı barış talebini yükselten akademisyenlerin yanında duracak ve “Sarayın savaşına karşı barış” diye haykıracak!”

Barış Bloku: Akademisyenler yalnız değildir

Cumhurbaşkanı ve YÖK’ün tutumu sadece ‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bir bildiriye imza atan akademisyenleri değil düşüncelerin özgürce ifade edilmesi gereken, toplumun aydınlık kadrolarının yetiştiği üniversite kurumunun tamamını hedef almıştır. Daha önce de mevcut siyasi iktidar; itiraz eden, hükümetin politikalarını eleştiren aydınlara ‘sözde aydın’ diyerek yaftalamıştır. Ancak aydınlar bütün kritik dönemlerde toplumun vicdanı olmayı sürdürmüşlerdir.  Saray iktidarının hedef haline getirdiği Barış İçin Akademisyenler barış taleplerini cesaretle dile getirmiş, onurlu bir tutum almışlardır. Akademisyenler yalnız değildir.

Barış için sinemacılar: Ama’sız fakat’sız eğer’siz: “Bu suça ortak olmayacağız!”

Barış için sinemacılar da bir açıklama yayımlayarak imza kampanyası başlattı.

Bizler Türkiyeli sinemacılar olarak,

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin, 11 Ocak 2016 tarihinde hükümete yaptığı barış ve müzakere çağrısına destek veriyoruz. Düşünce ve ifade özgürlüğünün engellenmesini reddediyoruz. Eşitlik ve barışın yanındayız. Yaşam hakkının yanındayız. Özgür düşüncenin ve sanatın yanındayız. Ama’sız fakat’sız eğer’siz: “Bu suça ortak olmayacağız!”  Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin, yanındayız.

İmzalar  barisicinsinemacilar@gmail.com adresine gönderilecek.

Bağzı Üniversiteliler: 

‘Bağzı Üniversiteliler’ adını veren üniversite öğrencileri de “Sonuna kadar yanınızdayım hocam” başlıklı bir imza kampanyası başlattı. Change.org’da açılan imza kampanyasında öğrenciler “Gururdur bize savaşa karşı sessiz kalmayanların öğrencileri olmak’ diyen öğrenciler, “Barış talebini dillendiren 1228 akademisyen cumhurbaşkanı tarafından hedef gösteriliyor. YÖK akademisyenlerimiz hakkında gerekli ‘hukuki’ işlemin yapılacağınız söylüyor. Savaşa yaşanan katliama karşı ses çıkaran öğretmenlerin öğrencileri olarak, onlardan öğrendiğimiz cüret ile haykırıyoruz. Öğretmenlerimiz yalnız değildir. Onlara yönelen bütün baskılama politikalarına karşı beraber direneceğiz. Herkesi öğretmenlerimizin yanında olmaya davet ediyor. Bizler de öğrencileriniz olarak diyoruz ki; ‘Sonuna kadar yanınızdayız Hocam’ açıklaması yaparak, kampanyayı imzaya açtılar.

Chomsky: Erdoğan cihatçıları destekliyor, Kürtlere karşı işlediği suçları kınayanları azarlıyor

Erdoğan’ın Barış İçin Akademisyenler’e imzasıyla destek veren Noam Chomsky’yi eleştirerek, Türkiye’ye davet etmesine de Chomsky’den yanıt geldi. Evrensel gazetesinin e-postayla ulaştığı Chomsky, “Türkiye, (Sultanahmet’teki saldırı nedeniyle) Erdoğan’ın birçok yolla yardım ettiği IŞİD’i suçluyor, diğer yandan IŞİD’den pek de farkı olmayan el Nusra Cephesi’ni destekliyor. Ayrıca Erdoğan, hem Suriye hem de Irak’ta IŞİD’e karşı savaşan temel kara gücü olan Kürtlere karşı işlediği suçları kınayanları azarlıyor. Başka yoruma gerek var mı?” cevabını verdi.

Barışa destek imza kampanyası

barisadestekblog.wordpress.com adresinde açılan bir imza kampanyası da Barış için Akademisyenler’i desteklemeye çağırıyor

11 Ocak Pazartesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin pek çok ilde sokağa çıkma yasağı altında uyguladığı insanlık dışı muameleye, yaşam, özgürlük ve güvenlik hakkı ihlaline dikkat çeken, “bu suça ortak olmayacağız” ifadesiyle bir imza metni yayınlandı. Yurtiçinden ve yurtdışından bini aşkın akademisyenin imzaladığı metin, devlet eliyle gerçekleşen katliam ve sürgünlerin durdurulmasını ve kalıcı barışın sağlanabilmesi için gerekli adımların atılmasını talep ediyor.

İmza metninin basın açıklamasıyla kamuoyuna sunulmasının ardından başta çeşitli medya kuruluşları olmak üzere, Cumhurbaşkanının ve YÖK’ün de açıklamalarıyla barış için çağrıda bulunan akademisyenler hedef gösterildi. Akademisyenler, terör örgütü propagandası yapmakla suçlandı, “aydın müsveddesi” olarak itham edildi, soruşturma ile tehdit edilerek sindirilmeye çalışıldı.

Devletin her politikası için hesap sormak demokrasilerde en temel yurttaşlık hakkı iken, yapılan katliamların hesabının verilmesini istemek terörist olmakla eşdeğer görüldü. Oysa bizler, “Çocuklar öldürülmesin” demenin suç haline geldiği bu topraklarda, asıl suçun barış çağrılarına kulak tıkamak, her gün başka bir ölüm haberine kayıtsız kalmak, insanlık dışı koşullarda yaşamaya ya da yaşadığı topraklardan sürgün edilmeye mahkum olanlar karşısında sessiz durmak olduğunu biliyoruz. Eğer ortada bir suç varsa, bu suçun “inadına barış” demek değil, barış isteyenlerin yanında olmamak olduğunu biliyor ve ilan ediyoruz:

Biz, aşağıda imzası bulunan yurttaşlar olarak, katliamların durması ve kalıcı barışın sağlanması çağrısıyla akademisyenler tarafından imzalanan metne desteğimizi bildiriyor, her türlü tahribatın tazmin edilmesini, müzakere ortamının sağlanmasını, katliamların durdurulmasını ve kalıcı barış için somut adımlar atılmasını talep ederek, bu hususta üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeyi taahhüt ediyoruz.

Sessiz kalmayacağız, biz de bu suça ortak olmayacağız!

https://barisadestekblog.wordpress.com

Sendika.Org