Anasayfa , Haberler , Barış Atay Serbest Bırakıldı

Barış Atay Serbest Bırakıldı

TÜRKİYE |15.06.2017| Muğla Dalyan’da gözaltına alınan Barış Atay’ın Soma Katliamı’nda Yusuf Yerkel’in madenci yakınını tekmelemesine ilişkin olarak attığı tweet yüzünden sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı. İfade işlemleri için Muğla’nın Ortaca ilçesine götürülen Atay buradaki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Atay Soma’da madencileri tekmeleyen Yusuf Yerkel’in şikayeti üzerine gözaltına alınmıştı. Serbest bırakılmasının ardından Atay Twetter üzerinden açıklama yaparak “Yusuf Yerkel dallamasına dallama dediğim için hakkımda yakalama kararı çıkarmışlar. Şimdi çıktım işçiye tekme atmak dallamalıktır” dedi.

Devrimci demokrat sanatçılara dönük baskı ve sindirme politikalarının arttığı bu günlerde Barış atay birçok kez hedef gösterilmişti. Devrimci kişiliği ile öne çıkan  Sanatçı Atay daha önce uydurma gerekçelerle Redhack üyesi olduğu iddia edilmiş ve göazaltına alınmıştı.

Barış Atay’ın neden gözaltına alındığı bell oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Avukat Efkan Bolaç, Atay’ın Soma Katliamı’nda Yusuf Yerkel’in madenci yakınını tekmelemesine ilişkin olarak attığı tweet yüzünden gözaltına alındığını sosyal medya hesabından duyurdu. Soruşturmanın içeriğine ilişkin bilgi almaya çalıştıklarını ifade eden Bolaç, Atay’ın ifade için Muğla’nın Ortaca ilçesine götürüldüğünü açıkladı.

Bolaç, “Barış Atay’ın gözaltına alınma sebebi soma tekmecisi Yusuf Yerkel’in şikayeti. Şikayete konu ise bu twit.” ifadelerini kullandı. (Özgür Gelecek)