Anasayfa , Haberler , “Barış” akademisyenleri tahliye edildi

“Barış” akademisyenleri tahliye edildi

caglayan 22nisan manset1 “Bu suça ortak olmayacağız”  bildirisine imza attıkları için tutuklanan akademisyenler Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, Doç. Dr.Kıvanç Ersoy, Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya ve Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı ilk duruşmada tahliye edildi.

Çağlayan Adliyesi 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, iddianame okumazken,  ilk olarak dört akademisyen ifade verdi.

Savcı, aradan önce akademisyenlere atılı olan “suçun” Türk Ceza Kanunu 301. maddesi kapsamında değerlendirilebileceğini söyledi, Adalet Bakanlığı’ndan izin talebinde bulunarak,  dört ismin tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Ancak savcı, bu kararından vazgeçip Adalet Bakanlığı’ndan iznin beklendiği süre zarfında akademisyenlerin “mağdur” olabileceklerini söyleyerek bu kez tahliyelerini talep etti. Akademsiyenlerin avukatlarının konuşmalarının ardından mahkeme, dört akademisyenin adli kontrol şartı olmaksızın tahliye edilmesine karar verdi.

Duruşma 27 Eylül’e ertelendi.

Akademisyenlere 7,5 yıl isteniyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, dört akademisyen hakkında terör örgütü propagandasından 7.5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

caglayan 22nisan 55Mahkeme sırasında yüzlerce kişi dayanışma için adliye önünde bekleyişini sürdürürken, tahliye kararının ardından basın açıklaması okundu. Kitle sık sık “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganlarını haykırdı.