Anasayfa , Avrupa , Ahmet Davutoğlu Strasbourg’da Protestolarla Karşılandı

Ahmet Davutoğlu Strasbourg’da Protestolarla Karşılandı

Avrupa Konseyi’nde görüşmeler yapmak üzere, Fransa’nın Strasbourg şehrine gelen TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu, burada yoğun protestolarla karşılandı. Aralarında ATİK‘in de bulunduğu kitle örgütleri tarafından yapılan çağrıyla birlikte yüzlerce kişi, saat 10’da Avrupa Konseyi önünde buluştu. Aynı zaman ve yerde faşistlerin Davutoğlu’na “hoş geldin” eylemi yapacağı duyumu ile birlikte polisin yoğun güvenlik önlemi alması dikkat çekti.

Saat 14:30’a kadar süren eylem boyunca kitle sık sık “Kahrolsun Türkiye’deki Faşist Düzen“, “Yaşasın Halkların Kardeşliği”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza” gibi sloganlar atarken, başta Sur, Nusaybin, Cizre’deki katliamlar olmak üzere yine Maraş Terolar’da köylülerin direnişini selamlayan sloganlarla da sık sık atıldı.

Kurumlar adına yapılan açıklamalarda faşizme karşı ortak mücadelenin öneminin altı çizilirken, Almanya Alevi Federasyonu adına yapılan konuşmada Terolar’daki son durum vurgulanırken kitle “Her Yer Terolar, Her Yer Direniş” sloganıyla Terolar’da direnen halkı selamladı.

ATİK temsilcisi konuşmasında faşist TC’nin tarihinin katliamlar tarihi olduğunun altını çizerken, ATİK olarak faşist sistemin tüm temsilcilerine bulundukları her yerde sokakları dar edeceklerini vurguladı.

Kitlenin sloganlarla beklediği esnada Davutoğlu’nun ziyaretçileri korumaların ardından kitleyi fotoğraf ve video kaydına alırken kitle sık sık “Hırsızlar/Katiller/Ensar Orada, Halk Burada” sloganlarıyla faşist rejimi teşhir etti.

Partizan taraftarlarının da flamalarıyla katıldığı eylem sloganlarla sona erdi.