Anasayfa , EMEĞİN GÜNDEMİ , Bakırköy Belediyesi’nde ek protokol krizi, greve devam edilecek

Bakırköy Belediyesi’nde ek protokol krizi, greve devam edilecek

bakirkoyde_greve_devam

H. Merkezi: Bakırköy Belediyesi’nde yetkili Belediye İş Sendikası ile TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve çıkılmıştı. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun bugün imzalanacak sözleşmede ek protokol dayatmasını işçiler kabul etmedi. Grev devam ediyor.

Bakırköy Belediyesi’nde yetkili Belediye İş Sendikası ile TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve çıkılmış, grevin 3. gününde, 19 Ekim akşam saatlerinde yapılan görüşmelerde mutabakat sağlanmıştı.

Greve devam

Fakat Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu dün (20 Ekim) sözleşmeyi imzalamak üzere bir araya gelindiğinde, belediye bütçesinde belirlenen oranın aşılması halinde bu miktarın personelden tahsili şeklinde bir maddenin eklenmesi dayatmasında bulundu.

İlgili kanun maddesi; “Belediyenin yıllık toplam personel giderleri, gerçekleşen en son yıl bütçe gelirlerinin 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’na göre belirlenecek yeniden değerleme katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarın yüzde otuzunu aşamaz. Nüfusu 10 binin altında olan belediyelerde bu oran yüzde 40 olarak uygulanır. Yıl içerisinde aylık ve ücretlerde beklenmedik bir artışın meydana gelmesi sonucunda personel giderlerinin söz konusu oranları aşması durumunda, cari yıl ve izleyen yıllarda personel giderleri bu oranların altına ininceye kadar yeni personel alımı yapılamaz. Yeni personel alımı nedeniyle bu oranın aşılması sebebiyle oluşacak kamu zararı, zararın oluştuğu tarihten itibaren hesaplanacak kanunî faiziyle birlikte belediye başkanından tahsil edilir” şeklinde.

Kerimoğlu’nun bu maddeyi gerekçe göstererek ek bir protokol imzalanmasını sendika ve işçiler kabul etmeyerek masadan kalktı. İşçiler sloganlarla Kerimoğlu’nun bu dayatmasını protesto ederek greve devam ediyor.