Home , Haberler , Aziz Güler’in cenazesi teslim alındı

Aziz Güler’in cenazesi teslim alındı

aziz-güler59 gündür sınırda bekletilen Birleşik Özgürlük Güçleri Komutanı Aziz Güler’in cenazesi alınarak Urfa’ya getirildi. Akşam saatlerinde ise uçakla İstanbul’a getirilecek.

Rojava’da, 21 Eylül günü DAİŞ çetelerinin döşediği mayına basarak şehit düşen Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) Komutanı Aziz Güler‚in (Rasih Kurtuluş) cenazesine yapılan işkence 59 gün sonra son buldu. Suruç Kaymakamlığı ve Urfa Valiliği’ne başvuran ailesine bu yönde alınmış Bakanlar Kurulu kararı olduğunu gerekçesiyle cenazelerin sınırdan geçişine izin verilmemişti.

Anayasa Mahkemesi’ne de başvuran ailenin bu başvurusuna da yine “manevi ve maddi zarar yoktur” denilerek olumsuz yanıt verilmişti.
Bunun üzerine konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) başta olmak üzere uluslararası platformlara taşıyan Güler ailesi, bir yandan siyasiler aracılığı ile hükümet yetkileri ile görüşmelerine devam etti.

Yapılan bu görüşmeler neticesinde de 59 gün sonra Aziz Güler’in cenazesine yapılan işkence nihayet sona erdi. Bunca gündür Cizîr Kantonu’nun Serêkaniyê kentindeki Roj Hastanesi morgunda bekletilen Güler’in cenazesi, ailesi tarafından bugün sabah erken saatlerde Mürşitpınar Sınır Kapısı üzerinden Urfa Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Burada otopsisi yapılan Güler’in cenazesi, ardından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
Ailenin çocuklarının cenazesini akşam saatlerine uçakla İstanbul’a götürüleceği belirtildi.

Aile, cenazenin defin programına ilişkin İstanbul’da açıklama yapacağı öğrenildi.