Home , Avrupa , Avusturyanın Tirol Eyaletinde Türkiyede’ki Direnişleri Sahiplenme ve Desktek Eylemleri Yoğunluklu Devam Ediyor!

Avusturyanın Tirol Eyaletinde Türkiyede’ki Direnişleri Sahiplenme ve Desktek Eylemleri Yoğunluklu Devam Ediyor!

DSC_0032INNSBRUCK |19 – 06 – 2013 | Avusturyanın Tirol Bölgesinde Taksim Gezi Pakrı ve Türkiye’deki Direnişleri Sahiplenme ve Desktek Eylemleri  Devam Ediyor!

Faşist TC. Devleti ve Sözcüsü AKP tarafından 3 haftayı aşkın halkın tüm kesimlerine karşı estirilen  Faşizmi lanetleme, direnişleri sahiplenme ve destekleme eylemleri Innsbruck‘da aralıksız devam etmekte.

Taksim Gezi Parkı ile başlayan ve Türkiyenin her tarafına yayılan  direnişleri sahiplenme ve AKP’nin halklara karşı yürütmüş olduğu Faşist saldırıları kınamak için;

DSC_009501.06.2013 tarihinder Innsbruckun merkezinden Miting düzenlendi. Mitinge Partizan aktivistleri,  ATİK ve Demokratik kitle örgütleri 400 kişilik katılım sağladı. Mitingte direnişleri sahiplenen ve selamlayan konuşmalar gerçekleştirildi.

Konuşmalar esnasında kitle sık sık, “Her Yer Taksim Her Yer Direniş”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Yaşasın Enternasyonal Dayanışma” sloganları haykırmıştır.

08.06.2013 Tarihinde ise bir yürüyüş gerçekleştirildi. Bu yürüyüşede 1200 kişi katıldı. Partizan aktivistleri ve Demokratik kitle örgütleri ile Halktan ceşitli kesimler katıldı. Yürüyüş boyunca Almanca konuşmalar yapıldı ve Sloganlar atıldı. Bu yürüyüştede Devrimci dayanışmanın güzel örnekleri sergilendi. Yürüyüş boyunca ATİGF aktivistleri sorumluluklarını en üst seviyede yerine getirdiler.

Taksimle Dayanışma Komitesinin almış olduğu karar doğrultusunda;

SONY DSC 14.06.2013 tarihinde 16.06.2013 tarihine kadar Innsbruckun en kalabalık Merkezine Cadırlar kuruldu. Kitlelerin cadıra ilgisi oldukca yoğunlukluydu. Üç gün boyunca Komitenin almış olduğu kararlar Cadır etkinliğinde uygulanmaya calışıldı. Taksim direnişiyle ilgili bilgilendirme ve tartışma forumları yapıldı. Kültürel söyleyişiler ve türküler sçylendi. Ayrıca Cevre sorunu ve Özgürlükler ve  Demokrasi  konularında iki seminer yapıldı. Güncel olması bakımında ATİGF Başkanı Demokrasi sorununu işledi. Yine Anadolu Kültür merkezinde bir arkadaş sunu yaptı. Kitlelerin ilgisi oldukca yüksekti.

SONY DSCÜç gün boyunca Almanca konuşmalar ve bildiriler dağıtıldı. Basına yoğunluklu olarak gelişmeler hakkında bilgiler gönderildi. Basın acıklamaları iletildi. Avuısturya basınınında gelişmelere yönelik ilgisi vardı. Gazeteler ve Görsel Basın hemen hemen hergün gelişmeleri aktardılar.  Duyarlı Avusturya Kamuoyu gelişmelere yabancı kalmadı. Bir çok alanda Demokrasi mücadelesini desteklediler ve yürüyüşlerde yerlerini aldılar.

Ayrıca çeşitli konulara yönelik  konuşmalar ( Almanca ve Türkçe)  gerçekleştirdi. Kitle sık sık “Her Yer Taksim Her Yer Direniş”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Yaşasın Enternasyonal Dayanışma” sloganları haykırmıştır.  Kitle üç gün boyunca Cadırda desteklerini en iyi şekilde sundular ve dayanışmayi yükseltiler.

IMG_0303Salı akşamı gece Meşaleli bir yürüyüş gerçekleştirildi. Bu yürüyüşte Innsbruckun merkezinde yapıldı. Yaklaşık olarak  800 Kitlenin katıldığı eylem coşkuluydu.

Yürüyüşte genelde Almanca konuşmalar yapıldı ve bolca Almanca Sloganlar atıldı. Komitee adına konuşmalar yapıldı.

Yürüyüş boyunca “Faşizme karsı omuz omuza, Her yer Taksim her yer Direniş, Yaşasın enternasyonal dayanışma, Tayyip istifa,  sloganları atıldı, yürüyüşte Avusturya Hükümetinin Türkiye ile olan işbirlikçi Politikaları  konuşmalarda teşhir edildi.

IMG_0311Üç Haftadır süren  direnişlerde Şehit düsen Abdullah Can Cömert, Mehmet Ayvalıtaş ve Ethem Sarısülük için 5 Dakikalık  Saygı duruşundan sonra Yürüyüş bitirildi.