Anasayfa , Avrupa , Hamburg ve Frankfurt’ta Efrin İşgal Girişimi Protestoları | 01 Şubat ’18 |

Hamburg ve Frankfurt’ta Efrin İşgal Girişimi Protestoları | 01 Şubat ’18 |

HABER MERKEZİ |01.02.2018| Faşist TC devletinin Afrin’e yönelik başlatmış olduğu hava saldırıları Almanya’nın Hamburg ve Frankfurt kentlerinde devrimci, demokrat ve yurtseverler tarafından sokak protestoları ile karşılandı.

Frankfurt

Hemen hemen her gün bir eylemin gerçekleştiği Frankfurt’ta Türkiyeli ve Kürdistanlılar yine bir protesto yürüyüşü gerçekleştirdiler. Ana İstasyon önünden başlayan yürüyüş, hava muhalefetine rağmen kent meydanı Hauptwache’de sonlandırıldı. Burada kurumlar adına konuşmalar yapıldı. ATİK adına yapılan konuşmada, Frankfurt halkının Afrin ile dayanışması gerektiği belirtildi ve Alman devletinin savaşa destek verdiğini belirtti. Alman silahlarının derhal geri çekilmesi gerektiğini belirten temsilci, Alman halkının vergilerininde mülteci antlaşması adı altında faşist Erdoğan’a aktarıldığını dile getirdi. 3 Şubat yapılacak yürüyüşün anonsu sonrası eylem sonlandırıldı.

Hamburg

Hamburg Efrin ile dayanışma eylemleri sürüyor. Hamburg’ta faşist T.C’nin Efrin işgal girişimi başladığı andan günümüzedek devrimci,demokrat ve yurtseverler sokaklarda eylemlerle protestolarını gerçekleştiriyorlar.

Bugün de Hamburg’un önemli merkezi noktalarından Landesbrücke noktasında bir araya gelindi. Hamburg limanı bölgesinde gerçekleşen eylemle birkez daha faşist T.C ‘nin gerçekleştirdiği işgal girişimi protesto edilirken Efrin’de bulunan ve işgale direnenler selamlandı.Yapılan konuşmalarda faşist T.C’nin işgal girişimi teşhir edildi. Pankart ve görseller ile Efrin halkının yalnız olmadığı vurgulandı. Rutin olarak gerçekleşen eylemlerden farklı olarak ses cihazı ile Avrupa Parlamentosu ‘nda Sosyalist grubun Efrin işgaline karşın söz alan parlamento temsilcisinin konuşmaları dinletildi.

Gerçekleşen konuşmalar ve atılan dayanışma sloganı ile önümüzde ki eylem bilgileri paylaşılarak etkinlik sonlandırıldı.