Anasayfa , Avrupa , Avukat Hülya Gülbahar ile Söyleşi Gerçekleştirildi

Avukat Hülya Gülbahar ile Söyleşi Gerçekleştirildi

ULM|11.03.2023|Avukat Hülya Gülbahar’ın konuşmacı olarak katıldığı Ulm’daki toplantıda “kadın özgürlük mücadelesi” detaylı bir şekilde konuşuldu. Aynı içerikli toplantı yarın Augsburg’ta gerçekleştirilecek.

Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF) bünyesinde faaliyet yürüten Tohum Kültür Merkezi (TKM) Ulm’da gerçekleştirilen ve Türkiye’den gelen feminist Avukat Hülya Gülbahar’ın konuşmacı olarak katıldığı bir etkinlik yapıldı.

Kadın-Erkek eşitsizliğine değinen Hülya Gülbahar, konuyu “hizmet ve itaat” üzerinde anlattı. Bunun ulusal sorun, emek sorunu ve diğer baskı alanlarında da aynı şekilde işlediğinin altını çizdi. Eşitsizliğin devamı için “Beyin yıkanır. Hizmette yarıştırmanın ortamı yaratılır” diyen Gülbahar, “İtaat etmeyen, hizmet etmeyen kadınlar katlediliyor” diyerek, kadın cinayetlerine de değinerek, Türkiye’nin Meksika’dan sonra dünyada ikinci sırada bir ülke olduğunu belirtti.

“Feminist mücadele, kadın hak mücadelesidir, eşitlik mücadelesidir” diyen Hülya Gülbahar, “Kadın dayanışması yaşatır. Kadın kadının yurdudur” sözünün önemine de değindi.

Bir saatten fazla konuşan Avukat Hülya Gülbahar, pür dikkat dinlendi. Daha görüş belirtmek ve soru yöneltmek isteyenlere söz verildi. Bu bölümde, Avrupa Demokrat Gazetesi yazarlarından da olan feminist aktivist Perihan Baçaru da söz alarak, konuya ayrıca detaylı katkıda bulundu. Ayrıca çok sayıda kişi de söz alarak, görüşlerini belirtip, sorularını sordu. Başta “8 Mart eylemlerine erkeklerin katılmasının istenmemesi” yönünde gelen eleştirel-soruya “Evet katılmamalıdırlar” şeklinde cevaplandıran Gülbahar, tüm sorulara tek tek yanıt verdi. İki saatten fazla süren toplantı verimli geçti.