Home , Avrupa , Avrupa’da ‚güvenlik tedbirleri‘ arttırılıyor

Avrupa’da ‚güvenlik tedbirleri‘ arttırılıyor

1fd59dbc924ce0ac8e7b6e40f7a59364_LParis saldırıları sonrasında Avrupa Birliği, anti-terör yasalarının kapsamını genişletmeye ve yasaları sıkılaştırmaya hazırlanıyor.

Paris saldırıları sonrasında Avrupa Birliği, anti-terör yasalarının kapsamını genişletmeye ve yasaları sıkılaştırmaya hazırlanıyor. Avrupa Birliğinin yasama organı Avrupa Komisyonu pazartesi günü yaptığı açıklamada, birlik ülkelerinde anti-terör yasalarının sıkılaştırılacağını kaydetti.

Bu ayın sonuna kadar AB ülkelerinde ateşli silahların online ya da silah mağazalarında satışlarına sınırlamalar getirecek, silahla seyahat etmeyi ve bireysel silahlanmayı zorlaştıracak bir yasanın parlamentodan geçmesi gündemde. Yeni yasa uyarınca radikal örgütlere ya da terörist faaliyetlere katılmak için seyahat etmek de ceza kapsamına alınacak.

Ayrıca yasa, radikal örgütlere katılmak için ülkelerini terk eden AB vatandaşlarının ülkelerine geri döndüklerinde yabancı savaşçı muamelesi görmelerini öngörüyor. Bu yılın sonunda ise birlik ülkelerinde seyahat eden uçak yolcularının kişşel bilgilerinin paylaşılması ve yolcu listelerinin tüm üye ülkelere verilmesini ön göre Yolcu Kontrol Sistemi yasası parlamantoda oylanacak.

Fransa yasanın geçmesi için diğer üyelere baskı yapıyor. Bu yasa, Ocak ayında Paris’teki mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yönelik kanlı baskın sonrasında gündeme gelmişti.

AB Göç ve Vatandaşlık Komisyonundan Dimitris Avramopoulos Çarşamba günü düzenelenen basın toplantısında AB anti terör yasalarının genişletilen kapsamının 28 üye ülkenin ulusal yasalarına uyarlanmasının 2016’nın ilk aylarında tamamlanmasını umduklarını ifade etti.