Anasayfa , Avrupa , Avrupa’da Efrin İşgal Girişimini Protesto Eylemlikleri | 29 Ocak 2018 – Güncellendi –

Avrupa’da Efrin İşgal Girişimini Protesto Eylemlikleri | 29 Ocak 2018 – Güncellendi –

HABER MERKEZİ |29.01.2018| Faşist TC devletinin Afrin’e yönelik başlatmış olduğu hava saldırıları Avrupa’nın birçok şehrinde devrimci, demokrat ve yurtseverler tarafından sokak protestoları ile karşılanmakta. 29 Ocak Pazartesi günü düzenlenen eylemlikler:

HAMBURG

Hamburg’ta Efrin için eylemler devam ediyor.Almanya merkezi Köln yürüyüşünden sonra dün (29.01) Rusya Konsolosluğu önünde bir miting gerçekleştirildi.

Hava şartlarının kötü olmasına rağmen onlarca kişi konsolosluk önünde buluşarak Faşist T.c devletinin Efrin işgal girişimini , gerici çeteleri ve bunlara zemin sunan emperyalist devletleri protesto etti. Efrin ‘in direnişi de selamlandı. Yapılan açıklamalardan biri arapça gerçekleştirildi. Yapılan konuşmada Efrin’de YPG ve YPJ güçlerinin içinde yer aldığı Demokratik Süriye Güçleri (DSG) politikaları aktarıldı ve gerici çetelere karşı savaşmasına vurgu yapılarak gericileri Erdoğan’ın , faşist T.C. devletinin desteklediği söylendi.

Yapılan açıklamanın ardından eylem sloganlarla son buldu.

STUTTGART

Stuttgart Kobane Meydanın’da sessiz miting gerçekleştirildi

Stuttgart Edi Bese Platformu tarafından düzenlenen miting saat 17 itibari ile başladı. Miting’de taşınan dövizlerde Efrin direnişi selamlanırken, faşist TC devletine alman emperyalizmi tarafından gerçekleştirilen silah aktarımı protesto edildi. Kobane meydanı olarak adlandırılan Kleiner Schlossplatz’da yaklaşık 80 devrimci, demokrat ve yurtsever bir araya gelirken saat 18’e doğru miting sonlandırıldı.

HANNOVER

Hannover’de faşist TC devleti Protesto edildi

Faşist Türk Devleti’nin Efrin’e yönelik saldırı ve işgal planının 10.gününde Hannover Tren istasyon meydanında yüzlerce kişi saat 18’de toplandı. Pankart açılırken sloganlar atılıp bildiriler dağıtıldı.

Avrupa ve özellikle Almanya’nın çoğu şehirlerinde olduğu gibi, hergün Hannover’de, Faşist TC devletinin Efrin’e saldırı ve işgal girişimi kötü hava şartlarına rağmen kitle tarafından protesto edildi. Saat 18’de Hannover İstasyon meydanında başlayan miting’de, Nav-Dem, ATİF ve daha bir çok kurumun temsilcileri konuşma yaptı. Mitingde öfkeli kitle tarafından ”Terörist Erdoğan” ve ”Kinder Mörder Erdoğan” ,”Biji YPG-YPJ”,
”Biji berxwêdana EFRiN – ROJAVA” sloganları sıkça atıldı.

Miting’de ATİF Hannover adına yapılan açıklamada Efrin halkının kahramanca direnişi selamlandı. Kobane ruhu ile Efrin’i sahiplenme çağrısı yapıldı. ”Kürdistan faşizme mezar olacak” sloganı ile miting sonlandırıldı.

STRASBOURG

Strasbourg’da Efrin ile dayanışma eylemleri sürüyor.

İşgale Karşı Efrin’le Dayanışma Kollektifi tarafından düzenlenen eylemler devam ediyor. Her akşam saat 18.00’de Strasbourg Place Kleber Meydanında devrimci, demokrat ve yurtsever kurumlar bir araya gelmekte. Pazar günü düzenlenen miting’de, Efrîn’in Cindirêsê ilçesine bağlı Hemame köyünde Cumartesi akşam saatlerinde işgalci TC ve ÖSO çeteleri ile Demokratik Suriye Güçleri (DSG) arasında yaşanan şiddetli çatışmalar sırasında, feda eylemi gerçekleştiren YPJ savaşçısı Avêsta Xabûr şahsında tüm devrim şehitleri için saygı duruşu yapıldı. Partizan ve ATİK taraftarlarının da hazır bulunduğu eylem yapılan konuşmalar ve sloganlarla sona erdi.

Yine 29 Ocak 2018 Pazartesi günü, kollektifin çağrısı ile bir araya gelen kurumlar tarafından bir eylem gerçekleştirildi. “Yaşasın Efrin Direnişi”, “Kahrolsun Faşist Türk Devleti”, “Efrin Kazanacak” gibi sloganların atıldığı eylemde yapılan konuşmalarda Efrin’in sahiplenilmesi ve duyarlılığın arttırılması çağrısı yapıldı. Kollektif tarafından yapılan açıklamada, önümüzdeki haftadan itibaren enformasyon amaçlı bir çadır kurulacağı ve görsel bir sunum yapılacağı bildirildi. Yine önümüzdeki günler için İşgale Karşı Efrin’le Dayanışma Kollektifi toplantısının ardından yeni eylem takviminin açıklanacağı belirtildi.