Home , Avrupa , Avrupa’da Efrin İşgal Girişimi Protesto Eylemleri | 31 Ocak ’18 |

Avrupa’da Efrin İşgal Girişimi Protesto Eylemleri | 31 Ocak ’18 |

HABER MERKEZİ |31.01.2018|Faşist TC devletinin Afrin’e yönelik başlatmış olduğu hava saldırıları Avrupa’nın birçok şehrinde devrimci, demokrat ve yurtseverler tarafından sokak protestoları ile karşılanmakta. 31 Ocak Çarşamba günü düzenlenen eylemler:

STUTTGART

Türk devletinin Afrin işgali ve saldırılarısının 12. gününde Êdi Bese stuttgart platformunun eylem planlaması dahilinde saat 15.00 den itibaren çadır eylemi sürdürüldü.

Türk devletinin Afrin işgalinin iç yüzü okunan açıklamalarla ve dağıtılan bildirilerle teşhir edildi. Kitlenin toplanması sonrası yürüyüşe geçildi. Yürüyüş boyunca atılan almanca, kürtçe ve türkçe sloganlarla Emperyalist ülkelerin sürdürülen haksız savaşa verdikleri destek teşhir edildi. Stuttgart şehir merkezinde yapılan ara mitinglerde konuşmalar yapıldı. Yürüyüş korteji tekrar yürüyüşün başladığı yere dönerek yürüyüş sonlandırdı. Kısa bir miting sonrası eylem sloganlarla sonlandırdı.

Ertesi günü yapılacak eylemin çağrısı ve kurulan çadırın sahiplenilmesi için daha kitlesel katılımlar beklentisi vurgulandı.

HAMBURG

Hamburg’ta faşist T.C’nin Efrin işgal girişimi protesto edilmeye devam ediyor. Bugün (31.01) Hamburg Altona semtinde gerçekleştirilen mitingle birkez daha faşist T.C protesto ve teşhir edildi. Göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı semtte tren istasyonuna yakın bir alanda bir araya gelen kitle taşıdıkları pankart ve dövizlerle faşist T.C ‚yi teşhir etti.

Yapılan konuşmalarla Efrin’de kurulmak istenen demokratik anlayışlı sistemden rahatsız olan T.C hükümetinin Efrin’e saldırılar gerçekleştirdiğini ve buna emperyalist devletlerin ses çıkarmadığı vurgulandı. Ayrıca Erdoğan’ın hükümetine askeri mühimmat veren başta Almanya hükümeti olmak üzere diğer ülke hükümetlerininde katledilen insanlardan sorumlu olduğu vurgulandı.

Gerçekleşen konuşmalar ve atılan sloganlardan sonra yarın ve Cumartesi günü gerçekleştirilecek eylemlerin duyurusu yapılarak eylem bitirildi.

INNSBRUCK

Avusturya’nın Innsbruck şehrinde Afrin ile dayanışma yürüyüşü örgütlendi. Tirol Demokratik Güç Birliği’nin örgütlediği yürüyüşe geniş katılım sağlandı. Yürüşün başında açılış konuşmasında Afrinde yaşananlar ve Türkiye’de Devrimci tutsakların Tek Tip Elbise saldırısına karşı direnişleri anlatıldı. Faşist Türk devleti RT erdoğan önderliğinde ülkeyi acık cazaevine çevirdiği, ileri Demokratik güçlere yönelik saldırıları ve insan hakları ihlallerine değinildi.

Yine başlangıçta bir önceki dönem Milletvekili alan Berivan Aslan süreçle ilgili konuşma yaptı. Yürüyüşe 1000 yakın kitle katıldı. Streetnoise Orkestrası olarak bilinen bando ekibi, müzikleriyle eyleme katılıp Afrin ile dayanışma gösterdiler. Dönem dönem provakation yapılmaya çalışılsa da kitle sabırlı davrandı. Eylem komitesi ileriki günlerde dayanışma eylemlerin devam edeceğinin açıklamasını yaptıktan sonra kitle sorunsuz dağıldı.

Innsbruck Ede Bese Komitesi ve Demokratik Güçbirliği olarak 23 Ocak tarihinde SPÖ milletvekili Mag. Selma Yıldırım ve Avrupa parlementeri M.A. Joachim Fleischmann ile görüşme gerçekleştirildi. Görüşmenin ana teması faşist  TC devletinin hapishanelerine yönelik saldırıları, Türkiye’de topluma yönelik faşist saldırılar oldu. Bir diğer gündemde Tc. nin  Afrin işgal girişimi görüşüldü. Grup sözcüsünün yaptığı sunum ile bu süreçteki gelişmeler ve beklentiler aktarılarak, partilerin ve Milletvekillerinin Afrin ile daha aktif dayanışma göstermeleri gerektiği aktarıldı.