Home , Avrupa , AVRUPA SÜRGÜNLER MECLİSİ 2. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ.

AVRUPA SÜRGÜNLER MECLİSİ 2. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ.

100MEDIASIMAG155814 Mart 2015 tarihinde Almanya`nın Leverkusen kentinde ASM 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Saat 13.30 da ASM yürütme Kurulu Eşbaşkanı Metin Ayçiçek in açılış konuşmasıyla başlayan Genel Kurul da, Nazım Hikmet,Yılmaz Güney, Ahmet Kaya, Enver Karagöz, Nubar Yalım, Sakine Cansız şahsında sürgünde yaşamını yitirenler ve Kobane de toprağa düşen direnişçi devrimciler ile  tüm dünyada şehit düşen özgürlük savaşçıları ve devrim şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

ASM nin kuruluşundan bugüne 2 yıllık faaliyetlerinden görüntülerin yer aldığı 5 dakikalık sinevizyon gösterimi ardından, Genel kurulu idare etmek üzere Teslim Töre, Engin Erkiner ve Ganime Gülmez`den oluşan 3 kişilik bir divan seçildi.

Yürütme kurulu tarafından önerilen gündem maddelerinin onaylanması ile birlikte Genel Kurul da Faaliyet Raporları ve Komisyon raporlarının sunumu gerçekleşti.

Yürütme Kurulu Raporunu Metin Ayçiçek, Medya-Yayın Kurulu Raporunu Mahmut Özkan, Hukuk komisyonu çalışmalarının bilgisini sözlü olarak Avukat Ahmet Fazıl Tamer,Kadınlar komisyonu çalışmalarının raporunu sözlü olarak Selma Metin ve Mali durum hakkında Raporu Fevzi Karadeniz sundular.

Raporların sunumundan sonra canlı ve verimli tartışmalar yürütüldü. Avrupa Sürgünler Meclisi çalışmalarının eksiklikleri ve geleceğe yönelik çalışmalarında öne çıkarması gereken faaliyetler uzun uzun meclis üyeleri tarafından tartışıldı.

Önümüzdeki sürecin görevlerini omuzlamak ve Meclisin aldığı kararları uygulamak üzere, 9 kişilik bir Yürütme organı seçildi.Tüzel kişilik olarak Köln kentinde Dernekler masasına kayıtlı, (Rat der ExılantInnen in Europa e. V.) olarak faaliyet sürdürecek Avrupa Sürgünler Meclisinin,
4 aylık sürelerle toplanması Genel kurulda karar altına alındı ve Genel Secimler süreci ve sonrasında yürütmek üzere, „Hasta tutsaklar serbest bırakılsın“, „12 Eylül hukuku ve tüm Yargısal sonuçları kaldırılsın“ şiarıyla acil eylem planı çıkarıldı.

135 civarında Meclis üyesi olan bileşenlerle daha sağlıklı ilişkinin sürdürülmesi ve mail grubu üzerinden meclis üyelerinin bilgilendirilmesi ve desteklerinin alınması görevinin süratle yerine getirilmesi gerektiği vurgulandı.
ASP nin kuruluşunda destek olan imza koyan devrimci,demokratik kurumlardan sadece ATiK in ve TÜDAY`ın  çalısmalara düzenli katkı  verdiği  belirtilerek, diğer örgütlerle  de görüşmeler yapılması ve çalışmalara katkı sunmalarının istenmesi, Yürütme Kurulunun önüne görev olarak konuldu.
Seçilen Yürütme organı, Yayın Kurulu, Hukuk Komisyonu, Diplomasi komitesi,Arşiv komitesi gibi ihtiyaç organlarını oluşturmaya yetkili kılındı.Saat 20.00 civarında sonlanan Genel Kurulda seçilen,
yeni dönemin Yürütme Kurulu şu isimlerden oluşmakta; Hasan Aksu, Selma Metin, Güneş Uzun,Hacı Demirkaya, Süleyman Şahin, Fevzi Karadeniz, Bektaş Karakaya, Ganime Gülmez, Nejat Pişmişler.

ASM Genel Kuruluna  katılamayan Doğan Özgüden,İnci Tugsavul ve Metin Cansız`dan gelen yazılı  mesajlar okundu.TÜDAY Türkiye/Almanya İnsan Hakları Derneği Başkanı İlkay Yılmaz`da Genel kurulu selamlayarak, birlikte çalışmaya yönelik bir konuşma gerçekleştirdi.
Yeni Seçilen  ASM Yürütme Kurulu`nun, 11 Nisan 2015 Cumartesi saat 11.00 de, Frankfurt ta toplanacağı ve önümüzdeki dönemin çalışmalarını planlayacağı duyuruldu.

Ohne Titel 2Ohne Titel 3100MEDIASIMAG1558