Anasayfa , Avrupa , AvEG-Kon`dan AÇIKLAMA

AvEG-Kon`dan AÇIKLAMA

TÜRKİYE|19.10.2017|Gece yarısı operasyonları ve ev baskınları ile gözaltına alınan basın emekçileri, avukatlar ve ESP aktivistleri için Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) AÇIKLAMASI

19.10.2017
Dün gece saat 02.00’de özel harekatçı olduklarını söyleyen çeteler sosyalistlerin kaldığı evlerde terör estirerek aralarında gazeteci ve avukatlarında olduğu 13 sosyalisti, psikolojik işkenceyle gözaltına aldı. Kendinden olmayan herkesi ezmeyi amaçlayan ve bugüne kadar on binlerce insanı tutuklayan, katleden, her türlü zulmü uygulayan faşist Erdoğan ve devleti yine işbaşında.
Savunma, haber alma ve politika yapma hakkına yönelik gözaltı terörü sonucu aralarında ESP Genel Başkan Yardımcısı Avukat Özlem Gümüştaş , Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarından Sezin Uçar ETHA muhabiri İsminaz Temel, Havva Cuştan’ında olduğu 13 sosyalist avukat, gazeteci esir alındı.
Toplumsal tüm alana saldıran AKP faşizmine karşı birleşik mücadeleyi büyütmenin zamanıdır. On binlerce politik tutsağın olduğu, basın özgürlüğünün, savunma hakkının, örgütlenme ve düşünceyi ifade etme haklarının tümünden yok edildiği bir ülkede faşizme karşı direniş bir haktır.
Faşizme karşı kendi alanlarında mücadele eden sosyalistlerin evlerinden yaka paça göaltına alınması, bir kez daha haklı olarak mücadeleyi yükseltmenin meşruluğunu ortaya çıkarmıştır.
Biz Avrupa’da faaliyet yürüten AvEG-Kon ve üye kurumları olarak Sosyalistlere yönelik faşist baskı ve gözaltı terörünü kınıyoruz. Birleşik mücadele ile ancak faşizmi yenilgiye uğratabileceğimizi biliyor ve tüm antifaşist güçleri direnmeye, sosyalistlerle omuz omuz olmaya çağırıyoruz.
Sosyalistler Derhal Serbest Bırakılsın!
Faşizme Karşı Birleşik Mücadeleyi Yükseltelim!

FAŞİZME TESLİM OLMAYACAĞIZ!
SOSYALİSTLERE ÖZGÜRLÜK!