Anasayfa , EMEĞİN GÜNDEMİ , Avcılar Belediyesi ile Belediye İş üyesi işçiler anlaştı

Avcılar Belediyesi ile Belediye İş üyesi işçiler anlaştı

avcılar işçileriAvcılar Belediyesi temizlik işçilerinin sendikalı olduktan sonra işten atılan ve 5 ayı aşkın süredir direnişte olan Belediye-İş temizlik işçileriyle, belediye arasında anlaşma için ilk adım atıldı. Görüşmelerde, anlaşmanın teknik altyapısı hazır hale gelirse, 45 gün içerisinde işçiler gruplar halinde işlerine geri dönecek.

Geçtiğimiz salı günü, CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Seyit Torun, Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul’un da dahil olduğu bir toplantı yaptıklarını belirten Belediye-İş 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir, “Onlar yıl başına kadar süre istediler. Biz kabul etmedik. Nasıl bir günde attıysanız, bir günde geri almalısınız dedik. Görüşmelerimiz sonucunda 45 günlük bir süre içerisinde işçileri gruplar halinde işe alacaklarını söylediler. Biz de bu durumu işçilerimizle görüştük. İşçilerde genel bir kabul gördü ve biz de kabul ettik” dedi.

Direniş devam ediyor

Şu an anlaşmada somut bir adımın atılmadığına dikkat çeken Özdemir, “Belediyenin hukukçuları ve bizim hukukçumuz bir görüşme yaptı. Teknik ayrıntılar görüşüldü. Açılan davalar nasıl alınacak? İnsanlar hangi kriterlere göre sıralanacak, bunları tartıştık. Bizim önerimiz bir kura yönetimiyle sıralama belirlenebilir. Kim nerede ne zaman başlayacak? Buna dair önerilerimiz oldu. Teknik ayrıntılar bittiğinde ilk grup başlayacak sonra süreç devam edecek” dedi.

Şu an çadırdaki direnişlerinin de devam ettiğini aktaran Özdemir, “Anlaşmayı bekliyoruz. İlk atılanlar geri alınacak. Orada bir pazarlık söz konusu değil. Herkes çalıştığı işte sendikalı olarak devam edecek” diye konuştu.