Home , Avrupa , Augsburg’da „Referandumda Hayır!“ Semineri

Augsburg’da „Referandumda Hayır!“ Semineri

AUGSBURG |22.02.2017| ATİF’e bağlı Augsburg Enternasyonal Kültür Merkezinde „Referandum’da neden HAYIR diyoruz?“ semineri gerçekleştirildi; seminer canlı tartışmalara sahne oldu. Araştırmacı-yazar Yusuf Köse’nin sunum yaptığı seminer yaklaşık olarak üç saat sürdü.

Araştırmacı-yazar Köse, „Referandumun sonucu işçi ve emekçiler açısından çok büyük değişiklikler getirmeyecek. Bundan dolayı bizim asıl amacımız 17 Nisan’a kadar bir direniş cephesi yaratmaktır. işçiler-emekçiler haýır dediği için; devrimcilerin asıl görevi kitlelerin içinde çalışmak ve hayır çalışmasını bir cephede toplamaktır“ sözlerine yer verdi.

Dünya çapında bir savaş hazırlığının var olduğunu ve devletlerin daha otoriter, daha muhafazakar, daha şovenist ve daha milliyetçi olmalarının bundan olduğunu kaydeden Yusuf Köse, 67 ülkede sınırlara duvarların örüldüğünü belirtti.

Yazar Köse devamla; „Toplumun tüm kedimlerinden muhalifler baskı altına alınìyor. Tek adam diktatörlüğüne karşı çıkıyoruz. Hayır’ın bize kazandıracağı en önemli şey MORAL olacaktır. Kitlelerin, korku imparatorluğuna karşı moral kazanması devrimin lehine olacaktır. Ortaklaşabileceğimiz tüm kesimlerle, içinden geçilen süreçte amasız şartsız bir araya gelip, faşizme karşı birleşik cephe örgütlemeliyiz“ dedi.

Yusuf Köse, seminerin ikinci bölümünde sorulara cevap verdi. Katılımcıların referanduma ilişkin yaptığı kapsamlı değerlendirmeler ve sorular seminerin canlı tartışmalı geçmesine vesile oldu.