Anasayfa , Avrupa , Augsburg’da 24 Haziran Seçimlerine İlişkin Panel

Augsburg’da 24 Haziran Seçimlerine İlişkin Panel

AUGSBURG |13.05.2018| Augsburg Enternasyonal Kültür Merkezinde 24 Haziran Seçimlerine ilişkin panel düzenlendi.

Panelist olarak HDP Milletvekili Nursel Aydoğan ve ATİK Temsilcisi katıldı. Cumartesi günü saat 20’de Panel demokrasi mücadelesinde yitirilenler için gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

İlk söz hakkını ATİK Temsilcisi alarak, kitleyi selamladıktan sonra; “Parlementoya taktik olarak bakıyoruz, ilkesel olarak seçimlere katılmayı ret etmiyoruz. Ama seçimleride halkların kurtuluşu olarak görmüyoruz. Faşist devletin bugün ki temsilcisi olan, Faşist AKP ve onun küçük ortağını ‘baskın’ seçimlere iten en önemli neden derin ekonomik krizin içinde olmalarıdır” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Halkların demokrasi mücadelesinin gerilediği bir dönemde bu seçimlere katılıyoruz. Bütün ilerici güçlerle ittifak yaparak, HDP’yi destekliyoruz. Bunu yaparken halkların esas kurtuluşlarının da seçimlerle olmayacağını biliyoruz. Dolayısı ile seçimleri bir taktik basamak olarak kullanarak, tüm burjuva ve faşist partileri, faşist diktatörlüğü teşhir ederek, ilerici güçlerin derlenip toparlanması, geniş kitlelere demokrasinin, kendi öz güçleriyle elde edilebileceğini anlatmak gerektiğinin altını çizmeliyiz”. “Lenin’in de dikkat çektiği gibi, ‘Boykot yükseliş döneminin’ bir eylem biçimidir. Boykotu, yenilgi döneminin eylemi olarak ele almak yanlıştır. Bu sol Sekter yaklaşım tarzından kurtulunması gerekir.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Nursel Aydoğan, ”Baskın seçimlerine giderken faşizmin koyduğu barajı aşmamız gerekiyor. Bunu demokrasi güçleriyle birlikte aşacağız” diyerek ülkedeki güncel gelişmelere değindi. Karşılıklı soru cevap şeklinde canlı tartışmalar yaşanırken önümüzdeki günlerde Augsburg’da seçim platformunun kurulacağı duyurularak panel bitirildi.