Anasayfa , Avrupa , Augsburg Enternasyonal Kültür Merkezinde Panel

Augsburg Enternasyonal Kültür Merkezinde Panel

AUGSBURG |18.05.2019| Avrupa parlamento seçimleri ve Münih TKP-ML davası üzerine, Augsburg ATİF derneğinde panel yapıldı.

ATİF ile MLPD tarafından organize edilen etkinliğe, MLPD temsilcisi ve Münih TKP-ML dava avukatlarından Roland Meister ile Erhan Aktürk panelist olarak katıldılar. Akşam saat 19;30’da başlayan panelde ilk sözü alan Erhan Aktürk, konuşmasında Nisan 2015 tarihinde, uluslararası alanda, TKP-ML’ye yapılan operasyon ve yaşadıkları izolasyon sürecine kısa değindikten sonra, Alman devleti ile Türk devletinin yaptığı iş birliği üzerinde durdu. Özellikle iki ülke arasında ki ilişkilenin yüz yıllara dayandığı ve Osmanlı imparatorluğundan günümüze kadar olan ekonomik, politik ve askeri ilişkilerin yoğunlaşarak devam ettiğini vurguladı. Bu ilişkilerin oynadığı rol üzerinden, Almanya’da bulunan Türkiyeli ve T. Kürdistanlı komünist, devrimci ve ulusal özgürlük hareketine dönük, yoğun saldırı ve kovuşturmaların sürekli gündemden olduğunu belirtti.

Aktürk sözlerine ”Özellikle Türkiye’nin Almanya için cazip bir pazar olduğunu, Almanya’nın Türkiye’de 37 milyar Euro ‘lük bir yatırımı bulunduğunu anlattı.  Devasa büyüklükte ki, sermayesini yaklaşık olarak 6500 şirket üzerinden yönettiğini belirterek, Almanya bu yatırımlarıyla hem ucuz işgücünden hem de ucuz enerji kaynaklarından, yararlanarak, yapılan üretimi de orada tüketerek kendisi için oldukça karlı olan bu pazarı için, çaba sarf ettiğini ve her dönem Türkiye’yi kendi şemsiyesi altında tutmaya devam ettiğini örneklendirerek altını çizdi. Ve tüm bu yoğun ilişkilerden dolayıdır ki, faşist Türk devletine ve AKP hükümetine, muhalif olan devrimci, komünist, Kürt ve Alevi kesimlerine dönük yoğun baskı ve saldırılar söz konusudur. Bu nedenle, muhalif olan Türkiyeliler, faşist Türk devletinin istemleri doğrultusunda, Almanya hükümeti tarafından kırminalize edilerek soruşturma ve kovuşturmalara tabi tutuluyor.” diyerek devam etti.

Ardından Nisan 2015 saldırısından sonra, etkinlik ve kampanyalarla dayanışmada bulunan başta MLPD olmak üzere, Rote Hilfe, yerli ve göçmen anti-faşist grup ve kurumlara teşekkür eden Erhan Aktürk, birinci bölüme ilişkin konuşmasını bitirdi.

İkinci bölümde ise, neden Avrupa Parlamento milletvekili adayı olduğu şöyle anlattı: ”Avrupa Birliği emperyalistlerin birliğidir. Emperyalistler her koşul altında, talan ve sömürü politikalarını yoğunlaştırmak için, daha güçlü bir Avrupa çağrısı yapıyorlar. Kuşkusuz sistemin politik temsilcileri olan burjuva partiler de, güçlü Avrupa söylemini, seçim propagandasında sıkça gündeme getirmektedirler. Diğer yardanda ırkçı parti ve örgütlerde mevut sistem tarafından beslenerek piyasaya sürülmektedirler. Ve Avrupa’da gelişen ırkçılık ürkütücü boyutlar ulaşmış bulunuyor.” Aktürk Avrupa parlamento seçimlerine katılmanın taktik bir politika olarak sadece mücadele alanlarımızdan biri olduğuna değinirken tüm demokratik ve anti-faşist kesimlere dönük birlikte çalışma ve mücadele etme çağrısında bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

MLPD temsilcisi Avukat Roland Meister ise geniş bir biçimde 129 a-b madde yasası üzerinde durarak mevcut yürütülen siyasi davaların ne kadar anti-demokratik bir şekilde ele alındığın ortaya koydu. Ayrıca çok basit meselelerde bile adalet bakanının izniyle soruşturmalar açılıyor ve insanlar tutuklanıyor. Yine YPG bayrağı taşıdıkları için onlarca soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Konuşmasına devam eden Avukat Roland Meister ”Ortadoğu ve Afrika’dan gelen göçmen mülteciler kötü şartlarda yaşamaktadırlar. Ve her an sınır dışı edilmeyle karşı karşıyalar. Şimdiye kadarda yüzlercesi hukuksuz bir şekilde sınır dışı edildiler. Bunun için MLPD olarak, Elvan mülteci kampı için yoğun çalışmalarımız söz konusudur.” dedi.

Avrupa parlamento seçimleri üzerine de konuşan Roland Meister konuşmasını şöyle sürdürdü; ”Emperyalistlerin Birliği olan Avrupa’da ciddi sorunlar mevcuttur. Bir yandan işsizlik ve ırkçılık, diğer yandan baskı ve sömürü devam ediyor. SPD ve Yeşiller gibi partiler halen güçlü bir Avrupa birliğinden bahis ediyor, fakat güçlü dedikleri şey sermayenin birliği ve güçlüğüdür. Asla halkın çıkarına değildir. Biz Enternasyonal liste-MLPD olarak, Avrupa parlamento seçimlerinde gücümüzü göstermeliyiz.” Meister ”tabii ki hem belirlediğimiz adaylarımızı seçmeliyiz hem seçmen bulmalıyız. Ve emperyalizme kesintisiz mücadele etmeliyiz.” diyerek birlikte çalışma ve mücadele etme çağrısında bulunarak konuşmasını bitirdi.