Anasayfa , Haberler , ATV-Sabah için Plaza eylemleri sürüyor

ATV-Sabah için Plaza eylemleri sürüyor

plazadayanismaİSTANBUL | 26 – 02 – 2009 | ATV-Sabah’ın basın emekçilerinin başlattığı grevin 13. gününde İşçi-Köylü ve Devrimci Demokrasi gazetelerinin yanısıra sendika ve kurumlar greve destek ziyareti gerçekleştirdiler. ATV-Sabah işçileri son dönemde artan işten çıkarılmalara karşı duruş sergilemek için Şubat’ta greve başladılar.

Öğle saatlerinde Bulmumcu’da devrimci ve sosyalist basından İşçi-Köylü, Devrimci Demokrasi, Atılım, Kaldıraç, Kızıl Bayrak, ODAK ve Sosyalist Barikat gazeteleri bir alanda buluşarak ATV-Sabah’in önüne yürüdüler. Pankart ve flamaların açıldığı yürüyüşte “Direnen işçiler yalnız değildir!”, “Yaşasın sınıf dayanışması!” ve “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!” sloganları atıldı.

Gazeteler adına yapılan konuşmada kararlılığın önemine vurgu yapılarak işçilerin grevi selamlandı. İşçiler adına yapılan konuşmada ise gösterilen sınıf dayanışması ve ziyaretlerden memnun olduğu dile getirildi.

Krizin sorumlusu değiliz

Türkiye’de burjuva medyası ATV-Sabah Medya grubu ve İBM şirketlerinde  çalışan emekçilerin grevi 13. gününde. Plaza eylem grubu basın bülteni yoluyla yaptığı açıklamada, ATV-Sabah grevini desteklemek, işten haksız şekilde çıkarılan basın emekçileri ile dayanışmak, emeğe ve geleceğe sahip çıkmak  için her Çarşamba ATV-Sabah Plaza’da olacaklarını duyurdu.

 Yapılan yazılı açıklamada, Bilişim, bankacılık, finans, sağlık, basın ve daha birçok örgütlenememiş beyaz yakalı firmalarda çalışma koşulları ile ilgili yaşanan sıkıntıların yanısıra, hergün örgütsüz yüzlerce kişi sessizce işten çıkarıldığı vurgulanıyor.

Yaşanan krizin sorumlusu olmadıkları halde, çalışanlar ve üretenler olarak; işsizlik, fazla mesai ve düşük ücretler gibi farklı şekillerde etkilenmeye başladığı bu günlerde, emeğe ve onura sahip çıkarak, ATV-Sabah çalışanlarının güvenli bir gelecek için başlattıkları grev mücadelesinde yan yana ve omuz omuza olacaklarını bildiren Plaza eylem grubu, örgütlenme önündeki engeller kaldırılana, Beyaz yakalı emekçilere, Plaza emekçilerine karşı yürütülen adaletsiz uygulamalara son verilene kadar bıkmadan ve yorulmadan ATV-Sabah plaza önüden haykıracaklarını ilan ediyorlar.