Anasayfa , Haberler , ATİK’li Tutsak Deniz Pektaş’ın İade Mahkemesi Gerçekleştirildi

ATİK’li Tutsak Deniz Pektaş’ın İade Mahkemesi Gerçekleştirildi

Deniz Pektaş 215 Nisan’da Almanya devletinin başlattığı hukuksuz saldırı kapsamında Yunanistan’da tutuklandıktan sonra Fransa’ya gönderilen ve Fransa’da hapsedilen Deniz Pektaş‘ın Almanya’ya iade mahkemesi gerçekleştirildi.

Görülen davada ATİK tutsağı Deniz Pektaş’ın “İlk olarak isnat edilen suç terörist olduğum yönündedir. Birincisi ben terörist değilim devrimciyim, sosyalistim” diyerek konuşmaya başlamasıyla mahkeme heyeti Pektaş’ı susturmak istedi. ATİK tutsağı Deniz Pektaş ve avukatının müdahalesiyle konuşmasına devam etti.

Pektaş, konuşmasında kendisinin ve tutsak edilen yoldaşlarının devrimci, sosyalist olduğunu; bugün Kobanê’de ve ortadoğuda gerici barbar çetelerin insanlık dışı saldırılarına karşı çıktıklarını, Avrupa’da ırkçılığa karşı mücadele verdiklerini, Türkiye’de faşist sisteme karşı olduklarını dile getirdikten sonra “bugün Almanya devleti bu mücadelemi(zi) terörist eylemler olarak göstermekte ve bizlere terörist demektedir. Almanya tamamen hukuksuz ve dayanaksız şekilde bu davayı açmıştır. Fransa devleti de benim Almanya’ya iademe izin verirken bu hukuksuz duruma, bu suça ortak olmaktadır” dedi.

Mahkeme sonunda Deniz Pektaş’ın Almanya’ya iade edilmesine karar  verildi. Pektaş’ın, en geç 10 gün içerisinde Almanya’ya iade edilmesi bekleniyor.