Home , Avrupa , Atik, Yeni Kadın ve YDG üyelerine ve aktivistlerine genelge ve çağrı

Atik, Yeni Kadın ve YDG üyelerine ve aktivistlerine genelge ve çağrı

Avrupa|20.04.2017|24.Dönem Atik Konsey’inden sürece ilişkin genelge.

ATİK, YENİ KADIN VE YDG Üyelerine, Aktivistlerine Genelge ve Çağrı;

Değerli arkadaşlar, bildiğiniz gibi Türkiye zindanlarındaki dönüşümlü- dönüşümsüz açlık grevleri KCK açıklamasıyla bitirilmiş bulunmaktadir..Ancak özgür tutsakların sorunları ve talepleri toplumsal sorunlarımızdan kopuk değildir. Referandum sonuçlarından hareketle söyleyebiliriz ki; hayır cephesinde birleşen bütün ilerici ve demokratik güçlerin andaki tarihsel görevi; sivil maskeli yeni bir siyasi darbeyle ve gerici- faşizan erkil zihniyetle yeniden yapılandırılmış olan Türk tipi faşist diktatörlüğün eski ve yeni biçimlerini bütünüyle red etmektir. Bunun için harekete geçen halk kitlelerinin devrimci tepkisini daha çok büyütmektir. İlişkide oldukları emperyalist güçlerin icazeti altında; faşizan diktatörlüğünü artık açıktan ilan eden komprador karakterli Türk sermaye sınıflarının Türk-İslam sentezci hakim kliği ve onların kuklası faşist Erdoğan iktidarı, Yüksek Seçim Kurulu kararı ve dolayısıyla yeni bir siyasi darbeyle referandum sonuçlarını kendi lehine çevirmiş ve sözde galibiyetini ilan etmiş bulunmaktadır..Bu burjuva seçimlerde kimin oy verdiğinin değil onları kimin saydığının belirleyici olduğu şeklindeki devrimci tezin doğruluğu bir kez daha kanıtlanmıştır. Bu durum, türk tipi faşizm, ulusal ve sosyal şövenizm karekterli en gerici iktidar zihniyetinin ve saltanatının çökmeye yüz tutmuş haldeki son çırpınışlarına dair iyi bir örnektir.TC faşizminin hiç bir dikişi uzun vadeli değildir ve tutmamaktadır…Faşizmin bütün hamleleri baskı zihniyetli, kötü niyetli ve zararlı düzmece birer oyundur.. Dolayısıyla bizlere düşen tarihsel görev bu kötü niyetli oyunları bozmak için sokakları-meydanları olabildiğince sürekli tutmaktır..
Bunun için, 24. ATİK Genel Konseyi adına, bütün aktivistlerimizi uzun erimli bir eylem sürecine hazırlanmaya ve bize yakışanı, asla hiç bir engelden çekinmeden, yerine getirmeye çağırıyoruz..Şimdiki zaman, anti- faşist karekterli bağımsız ve birleşik direnişleri örmenin tam zamanıdır..Fasizme karşı kendi öz güçlerimizi yeniden üretme hamlelerine başlamalı ve yeniden örgütlemeliyiz. Bununla birlikte faşizme karşı birleşilebilecek bütün halk güçleriyle birleşme anlayışına, siyasetine ve taktiklerine vakif olmak, anın ertelenemez en demokratik ve en devrimci görevidir.

Bu nedenle; Türk-islam sentezli, Erdoğan faşizmine karşı açıktan cephe alan bütün ilerici güçlerle omuz omuza ve kol kola girelim. Faşist iktidar saflarında olan, onlarla birleşen bütün gerici güçlere karşı da meşru zeminde kalarak eşitlikçi , bağımsızlıkçı, özgürlükçü ve gerçek demokratik mücadelemizi harekete geçirelim..

Bütün güçlerimizi 22 Nisan Cumartesi günü Kürt ulusal demokratik hareketi tarafindan organizesi yapılacak miting ve yürüyüşlere aktif katılmaya çağırıyoruz. Buna göre; Almanya Kuzey Hannover’deki yürüyüşe katılacaktır. Güney ve Hessen bölgesi, Isvicre ve Fransa Strasbourg’daki eyleme katılacaktır. Belçika’dakiler Hollanda yürüyüşüne, NRW bölgesi Köln’deki yürüyüş ve mitinglere katılmalıdırlar..Bu yürüyüş ve mitinglerin programı, başlama yerleri ve saatlerini yeni özgür politika gazetesinden öğrenebilirsiniz.

Bütün alanlarımız ve aktivistlerimiz bu sürecte eylem teyakuzunda olmalıdır..Nerde meşru ve demokratik eylem-haretet varsa, bütün ATİK aktivistleri orda olmalı ve halk hareketinin bizzat örgütleyicisi olmalıdırlar..

Birlik Mücadele Zafer !

Kahrolsun Faşizm!

Yaşasın eşitlik, bağımsızlık, özgürlük ve yeni demokratik mücadelemiz!

24. dönem ATİK Genel Konseyi