Anasayfa , Haberler , ATIK Konsey üyesi Yunanistan Syriza MK üyesi Bournous ile görüsme gerceklestirdi!

ATIK Konsey üyesi Yunanistan Syriza MK üyesi Bournous ile görüsme gerceklestirdi!

11377140_858109464279360_9016879170073169264_nHDP ile dayanisma amaciyla Izmir`de bulunan Syriza MK üyesi Yiannis Bournous ile birlikte ATIK süreci ile ilgili bir görüsme gerceklestirildi. ATIK’e yönelik operasyon ve tutuklamalar ile birlikte Yunanistan’da 15 Nisan’dan bu yana kampanya ve eylemlikler devam etmektedir.
Bununla birlikte bu sürecin muhattabi olan SYRIZA`nin Izmir HDP Mitingine katilim göstermesiyle birlikte ATIK süreciyle ilgili bir komisyon olusturuldu. Bu komisyon SYRIZA temsilcisiyle bir görüsme talebinde bulundu. Bunun üzerine miting öncesi SYRIZA MYK Üyesi Yiannis Bournous ile birlikte olsuturulan komisyonda yer alan HDP Izmir Milletvekili Adayi Pinar Aydinlar, ATIK Yöneticisi Nuray Ay ve Partizan temsilcisi ile görüsme yapildi.

Öncelikle HDP Izmir adayi Pinar Aydinlar kendisini tanitarak görüsmenin icerigi ile ilgili bilgilendirme yaparak Yunanistan da tutuklu bulunan ATIK üyelerinin serbest birakilmalarini talep etti. Ardindan ATIK yöneticisi Nuray Ay TC-Almanya isbirligi ile Almanya Adalet Bakanliginin karari ile es güdümlü olarak Avrupa ve Isvicre de ATIK`in üye ve yöneticilerine yönelik yapilan operasyonun hukuksuzluguna degindi. Yunanistan’da bu anti- demokratik uygulamaya ortak olmustur. Ayni zamanda Yunanistan kabul ettigi 1951 Cenevre Sözlesmesini hatirlatarak Yunanistandaki ATIK üyelerinin hukuksuz bir bicimde tutuklu olmalarina dikkat cekti.
Yoldaslarimiz politik faaliyet yürütmektedirler ve TC devletinin ciddi tehditleri altindadir.“ diye ifade etti. Özellikle SYRIZA Hükümetinin ve partisinin ortaya koydugu vaatleri ve düsünceleri hatirlatarak bu anti-demokratikve hukuksuz uygulamaya son verilmesi talebinde bulundu.
Bournous` tutsak olan ATIK aktivistlerine iliskin hazirlanan kapsamli bir dosya sunularak SYRIZA Hükümetinin Basbakanindan randevu talep edilerek bu sürecin takipcisi olunmasi talebi iletildi.
Karsilikli soru-cevap ve bilgilendirmeyle devam eden görüsmede SYRIZA MK Üyesive ayni zamanda Dis Iliskiler Genel Baskan Yardimcisi Bournous dosyayi inceleyecegini söyleyerek yapilan görüsmeyi olumlayarak talepleri Basbakana iletecegini belirtti. Ayni zamanda talep edilen randevu icin kisa zamanda dönüs yapacaklarini ifade etti.

 

AHM | ATIK Haber Merkezi