Anasayfa , Avrupa , ATİK Gençlik ve Yaz Tatil Kampı Devam Ediyor

ATİK Gençlik ve Yaz Tatil Kampı Devam Ediyor

Atik Gençlik ve Yaz Tatil Kampından Haberler…
Bu yıl İtalyada düzenlenen 27. ATİK Gençlik ve Yaz Tatil Kampına 120 nin üzerinde katılım gerçekleşti.
Avrupa’nın çeşitli kentlerinden kampa katılan ATİK faaliyetçileri yanında, bu yıl kampa davetli olarak katılan yazar pedagog Metin Ayçiçek, Sanatçı Pınar Aydınlar ve Ressam Şükrü Kılınç kendi alanlarında yaptıkları katkılarla kamp çalışmalarına katıldılar.

20160801_141225
23 Temmuz tarihinde başlayan ve 13 Ağustos tarihine kadar devam edecek kampta, şu ana kadar gerçekleştirilen etkinliklere ilişkin ATİK Kamp Komitesi AHM ile şu bilgileri paylaştı.

IMG_8085
Devrimci tutsaklarla dayanışma için yapılan etkinlikler ve Münih te yürüyen dava ile ilgili bilgilendirme ve değerlendirmeler yapıldı.
Pedegog Metin Ayçiçek, aile ve çocuk ilişkileri konusunda, çocukların ve gençlerin eğitiminde dikkat edilmesi gerekli davranışlara dair söyleşiler ve workshop çalışmaları gerçekleştirmektedir.

05 Ağustos 2015 tarihinde sonsuzluğa uğurladığımız Ceren’imiz ve babası, sevgili yoldaşımız ( Mazlum ) İbrahim Karatepe,  27. ATİK Gençlik ve Tatil Kampımızda, 100’ün üzerinde olan katılımcı yoldaşları ve dostları tarafından anıldı.

IMG_8141
Pınar Aydınlar ile Türkiyede OHAL sonrası gelişmeler, demokratik alan çalışmalarına yönelik baskı ve tutuklamalar konulu söyleşi gerçekleştirildi. Ayrıca Pınar Aydınlar’ın katıldığı sanatsal bir etkinlik yapıldı.

IMG_8058
Ezidi Kadınlara yönelik ISİD barbarları tarafından gerçekleştirilen tecavüz, taciz ve katliamlar 3 yılında kınandı. Yeni Kadın tarafından kampta bir etkinlik düzenlendi. Saygı duruşu ardından Yeni Kadın’ ın çıkardığı açıklama okundu.
Kampa katılan kitle ile birlikte kamp eğlencesi gerçekleştirildi. Kampta bulunan gençlerin sunduğu folklor ile tiyatral gösteri izlendi.  Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu “Uyumsuzlar” korosu uyumlu bir sunumla halk türkülerini ve devrimci marşları koro halinde seslendirdiler. Kamp sakinlerinden seslerine güvenenlerin söylediği türkülerle coşkulu ve neşeli bir akşam geçirildi.

DSC_0258
Partizan temsilcisinin  sunduğu  “Dünyada emperyalist politikalar, Orta doğuda son durum, Türkiye de darbe girişimleri sonrası OHAL süreci ve devrimci görevler”  konulu bir seminer gerçekleştirildi. Katılımcı kitlenin soru ve görüşleriyle zenginleştirilerek gerçekleşen seminer ilgiyle dinlenildi ve beğeni topladı.
Kamp kitlesi içinden 6 grup şeklinde oluşturularak yapılan bilgi yarışması çekişmeli geçti. İlk ikiye kalan grup yeniden yarıştı ve birinciliği kazanan gruba ATİK konseyi tarafından kitap hediye edilecek.
ATİK kampında Ressam Şükrü Kılınç tarafından çocuklara yönelik olarak gerçekleştirilen resim çalışmaları yapılmakta olup, çocukların çizdiği ve boyadığı resimlerden sergi oluşturuldu.
Kampta, kadın ve gençlere yönelik eğitim çalışmaları yapılmakta olup, voleybol turnuvaları ve eğlenceli oyunlar gerçekleştirilerek keyifli zaman geçirilmektedir.

Kamp dışında gezi turu, sohbet ve söyleşilerle uyumlu bir kamp faaliyeti gerçekleştirilmeye devam edilmektedir.
Kampa katılan kitlenin değerlendirmelerinde belirli eksikliklerine karşın, olumlu ve başarılı bir şekilde, dostlukların gelişmesine, yoldaşlıkların pekişmesine vesile olan ATİK Gençlik ve Yaz tatil kampı unutulmayacak anılarla dolu dolu geçmektedir.