Anasayfa , Avrupa , ATiK: Acımız ve öfkemiz büyük! Suruç’ta katledilenlerin hesabı sorulacak!

ATiK: Acımız ve öfkemiz büyük! Suruç’ta katledilenlerin hesabı sorulacak!

IMG_0021SGDF gençlik örgütünün çağrısı ile Kobane’yi yeniden inşa etmek için Suruç’da toplanan gençlere bombalı saldırı oldu. Gençler Amara Kültür Merkezi’nin önünde beklerken bomba patladı.Saldırının duyulmasıyla birlikte ATiK Konseyi yaptığı açıklamada;“Acımız ve öfkemiz büyük,Katiller halka hesap verecekler” denilerek,” Avrupada ve heryerde SGDF ve ESP ile dayanışmak,sokağa çıkarak tepki ortaya koymak ve katillerin cüretini kırarak hesap sorulacağını haykırmak görevimizdir” denildi.

13:49: İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada Suruç’taki patlamada 27 kişinin öldüğünü açıkladı. 100’e yakın yaralının olduğu bunların ciddi bir kısmının ağır yaralı olduğu ve ölü sayısının artabileceği açıklandı.

12:57 Demokratik Bölgeler Partisi Urfa Eş Başkanı İsmail Kaplan, bombanın canlı bomba saldırısı sonucu yaşandığı iddiasında bulundu. Ellerine ulaşan bilgilere göre 50’den fazla kişinin yaşamını yitirdiğini de paylaşan Kaplan, onlarca kişinin ise saldırıda yaralandığını ifade etti.

ETHA’nın haberine göre, Kobane’de inşaat çalışmalarına katılmak, Kürt halkının yanında olmak için Kobane’ye geçmek isteyen ESP’nin gençlik örgütü Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) kafilesine Suruç’taki Amara Kültür Merkezi’nin önünde bombalı saldırı gerçekleşti. ilk bilgilere göre, çok sayıda yaralı ve ölü var.

Amara Kültür Merkezi önünde toplanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi devrimci gençler basın açıklaması yaparken, bir canlı bombanın kendini patlattığı iddialar arasında. Olay yerine çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. Yaralıları hastaneye götürmek isteyen halka, polis gaz ile karşılık verdi. TC bir kez daha safını Türkiye halklarına göstermiş oldu.

Kobani’ye geçmek için dün İstanbul’dan Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine giden Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 300 genç Amara Kültür Merkezi’nde konaklıyordu.

Kadıköy’den yola çıkan geçnler bu sabah Amara Kültür Merkezi’nin yanındaki parkta kahvaltı ederken fotoğraf çektirmişlerdi.

150720133256