Anasayfa , Avrupa , NRW Partizan’dan Ekim Devrimini Anma Panelleri

NRW Partizan’dan Ekim Devrimini Anma Panelleri

ALMANYA | 07 – 11 – 2010 | Duisburg ve Köln’de Ekim Devriminin 93. Yıldönümü vesilesiyle paneller düzenlendi. Panellerde Partizan, Atılım ve Devrimci Demokrasi temsilcileri sosyalizm, devrimin yollara, devrimci durum gibi konular hakkında sunum yaptı.

Ekim Devriminin 93. Yıl dönümüne ilişkin;  30 Ekim Köln’de yaklaşık 50’yi aşkın kitle katılımıyla, 31 Ekim 2010 tarihinde ise Duisburg’da yaklaşık 100 kişilik kitle katılımıyla yapılan panellere, PARTİZAN, ATILIM ve DEVRİMCİ DEMOKRASİ temsilcileri katıldılar. Panellerde konu başlıkları olarak; Sosyalizm neden bir ihtiyaçtır? Devrime hangi yollardan ulaşılacaktır?  Dünya ölçeğinde devrimci durum nedir?  Devrimci hareket ne yapmalıdır? ve proletarya diktatörlüğünü de kapsayan ana başlıkları altında PARTİZAN, ATILIM ve DEVRİMCİ DEMOKRASİ temsilcileri tarafından yapılan sunumlardan sonra, konuşmalar ve soru bölümüyle beraber, yoğun bir biçimde tartışmalarla devam edildi.

Ayrıca katılımcı kitlelerin panellere yoğun ilgi göstermesiyle yapılan, canlı, siyasal ve ideolojik tartışmaların, panellere olumlu bir zemin yaratarak, örgütlenen etkinliklerin olumlu başarısını beraberinde getirdi. Bu nedenle daha önceden karar altına alınarak, hazırlıkları yapılan iki ekinlik hem kitle katılımı bakımından hem de canlı siyasal tartışmalar bakımından başarılı bir şekilde sonuçlandırıldı.