Home , Avrupa , ATİK 28. Gençlik ve Tatil Kampı Başladı

ATİK 28. Gençlik ve Tatil Kampı Başladı

KATALONYA |25.07.2017| ATİK tarihinde 28.si düzenlenen Gençlik ve Tatil Kampı bugün yapılan açılış buluşması ile başlatıldı. İspanya’nın Costa Brava bölgesinde bulunan Roses sahil kasabasında yapılan kampa ilgi giderek büyüyor.  

Bugün yapılan açılış buluşasında kampa katılanlara yönelik Kamp konseyi tarafından bir bilgilendirme yapıldı. ATİK ailesi tarafından tatil kamplarının geleneksel olarak 30 yıldan fazladır yapıldığını dile getiren ATİK genel Konsey temsilcisi kampın yapılmasını nedenlerine değindi. Türkiyeli işçi ve emekçilerin tatil yapma ve alternatif tatil ihtiyacına değinen temsilci, 80ler sonrası gelişen politik göç kapsamında bu ihtiyacın daha da geliştiğini vurguladı. Temsilci devamında 5. generasyona demirleyen göçmenlerin çocuklarının da alternatif tatile ve kampa olan ihtiyacını gençlik çalışması bağlamında ele aldıklarını söyledi.

 ATİK konseyi tarafından yayınlanan genelgenin okunmasının ardından bir tanışma faslı gerçekleştirildi. 80 kişiye yakın bir katılımın olduğu kampta birçok düşünce dile getirildi. Bazı katılımcının ilk defa katıldığını dile getirdiği açılış toplantısında, bir kamp sakininin yıllarca kampa ailece katıldıklarını ve bu kampı 5 yıldızlı otellere değişmediği dile getirmesi dikkat çekici oldu.

Kampa yönelik yapılan haftalık program temelinde iki gezinin düzenlenmesi bekleniyor. Güncel siyasal gelişmelerin ele alınacağı birde panel düzenlenecek.

Kampta 3 ana atölyenin hazırlıkları hakkında bilgiler verildi. Yeni Özgür Politika muhabiri Osman Oğuz’un davet edildiği Basın-Yayın atölyesi, Umuda Haykırış tarafından planlanan Kadın koro çalışması ve kampa katılan Stuttgart Tohum Kültür Derneğinde resim kursu veren değerli ressam Şükrü Kılınç’ın çalışmaları da atölye kapsamında çocuklara yönelik ele alınacak. Kampta ayrıca gençliğe ve kadınlara yönelik bir çok eğitim çalışmaları ve seminerler yapılacak.

Kampta ayrıca iki dönem önce kaybettiğimiz Ceren ve Mazlum yoldaşlarda unutulmadı.