Anasayfa , Avrupa , ATİK 21. Kongresinde MLPD Temsilcisi konuşma yaptı

ATİK 21. Kongresinde MLPD Temsilcisi konuşma yaptı

FRANKFURT | 23 – 04 – 2011 | ATİK’in 21. Kongresinde Frans Jazensky MLPD MK adına bir konuşma yaparak, son dönemde birlikte yapılan çalışmalara değindi. Nukleer Enerji, uluslararası mücadele, Pfingstjugendtreff gibi bir dizi konuda değerlendirme yapan Jasensky, aynı zamanda çeşitli çağrılar da yaptı.

Jasensky’nin konuşmasının tümü şöyle:

MLPD, MLPD’nin gençlik örgütü REBELL ve çocuk örgütü ROTFÜCHSE adına ATİK’in olağan üstü kongresine davet edildiğimiz için sizlere teşekkür ederiz.

Birlikte çalışmamız geçen sene olumlu bir seğir gösterdi. Çalışmalarımızın bir doruk noktası ise 2010’da Berlin’de yapılan uluslararası kültür festivali olmuştur. Burda yeni kurulan devrimci dünya örgütünün ICOR’un da tanıtımı yapıldı ve kuruluşu kutlandı.

Bu seneki 1 Mayıs ilk defa ICOR adına beraber kutlanan uluslararası mücadele günüdür. MLPD, ICOR’a üye olduğu için gurur duyuyor. Bugüne kadar ICOR’un 30’dan fazla ülkede 44 üyesi oldu. Fraklı ülkelerin işçi hareketleri sadece koordineli ve devrimci bir mücadele ile emperyalizmden daha büyük bir güç haline gelebilir.

Yeniliğin güçleri büyüyür:

・ Japonya’daki kitlelerin eylem ve direnişi ile. Onlar deprem ve tsunamiden sonra kendilerini büyük bir atom felaketi ile karşı karşıya gelmiş görüyorlar. Bütün dayanışma ve içten duygularımızı onlara iletiyoruz. Biz dünya çapında bütün atom reaktörlerinin kapatılması için koordineli aktiv bir direnişin örülmesini savunuyoruz.

・ Emperyalist saldırganlığa karşı mücadele veren Afganistan, Irak, Libya ve diğer ülkelerin kitleleri. Baskı ve sömürüden kurtulmak için emperyalizme karşı mücadele daimadır.

・ Kuzey Afrika’da cesaretli demokratik isyan hareketleri ile. Kuzey Afrika’da yıkılan bütün barbarlar emperyalistlerin oradaki güçlerini karma karışık etti.

・ Her gün yeniden yeniden sömürüye karşı verilen işçi mücadeleleri ile. Bizim iş yerlerimizden, branşlarımız ve ülkelerimizden bağımsız olarak beraber mücadele etmemiz gerekiyor.

・ Krizin faturasını işçi ve kitlelere kesilmesine karşı tüm Avrupa’da yapılan kitlesel eylem ve grevler ile.

Gücümüzü işçilerin cephesinin güçlenmesi için büyütelim!

Bugünkü gelişmeler gösteriyor ki; emperyalizmin krizleri sürekli var olan olgular haline geldi. Bu ise; aktif direnişi örmemizi ve taleplerimizin kabul görmesi için mücadele etmemizi gerektiriyor ve emperyalist dünya düzeninin var olamaıyacağının sürekli propagandasını zorunlu kılmakta aynı zamanda sosyalist bir alternatifi savunmaktan geçmekte.

Biz; sizlerle beraber Uluslar arası sosyalist devrimin hazırlanma çalışmalaraını yürüttüğümüz için mutluluk duyuyoruz ve buna Stefan Engel’in yeni kitabı “Uluslararası sosyalist devrimin şafağı” ile bir katkıda bulunmak istiyoruz.

Kökenleri Türkiye ve Kürdistan’da olan milyonlarca göçmen ile beraber mücadele yürütmek gün geçtikçe daha da önem kazanmakta. On yıllarca Türkiye’deki işçilerin ve emekçilerin meşru siyasi ve sosyal haklarını türk devleti ve uluslararası tekeller ayakları ile çiğnemekte, bu; aynı zamanda kürt halkının meşru hakları için de geçerlidir. Bu uygulamaları ise alman devleti fazlası ile desteklemekte.

ATİK ve YDG’de de olduğu gibi bizim için çocukların ve gençlerin geleceği çok büyük önem taşımakta. Gençlik kitlesini atom reaktörlerinin kapatılması için aktif direniş cephesinin ilk sırasını oluşturması için kazanmak istiyoruz. Kongreniz bir atom faciası olan Çernobil’in 26 Nisan’da 25ç yıl döneminden kısa bir süre önce gerçekleşmekte. O günün beraber dünya çapında kutlanan bir mücadele günü olmasını yapıyor ICOR. İLPS’de bu çağyıyı destekliyor. Almanya’nın bir çok yerinde mücadeleci sokak eylemleri olacak. 26 Nisan’ı ve 1 Mayıs’ı beraber Uluslar arası mücadele günleri olarak kutlayalım!

10-12 Haziran 2011’de Gelsenkirchen’de yapılacak 15. uluslararası Pfingstjugendtreff büyük önem teşkil ediyor bizim için. Önemli olan ise; PJT’in Uluslar arası karakterini güçlendirmektir. Bu yüzden ATİK ve YDG olarak sizleri PJT’in hazırlıklarına ve gerçekleştirilmesine aktif bir şekilde katılmanız için çağrıda bulunuyoruz.

Sizlere en içten enternasyonalist ve dayanışmacı selamlarımızı iletiyor kongrenizin başarılı geçmesini diliyoruz. ATİK’in önümüzdeki çalışmaları için başarılar diliyor ve önümüzdeki dönem de sizlerle beraber çalışmak için can atıyoruz.

Dünyanın bütün işçileri birleşin!

Dünyanın bütün işçileri ve ezilenleri birleşin!

Yaşasın Uluslar arası dayanışma!

MLPD’nin enternasyonalist ve devrimci selamları ile MK’sı adına sunulan mesajtır.