Home , Avrupa , Londra’da 24 katlı binada yangın: Ölü ve yaralılar var

Londra’da 24 katlı binada yangın: Ölü ve yaralılar var

LONDRA |16.16.2017|Başkent Londra’nın Batı bölgesindeki Latimer Sokağı’nda bulunan 24 katlı bir binada, günün ilk saatlerinde yangın çıktı. Bütün binayı saran alevlere müdahale sabah saatlerine kadar sürdü. Yangının çıktığı ilk dakikalardan itibaren 200 itfaiyeci ve 40 itfaiye aracı bölgeye gönderildi. İtfaiye görevlileri çalışmalarına halen devam ediyor.

Ölü sayısı artabilir

BBC’nin haberine göre, Londra Metropolitan Polisi, ilk belirlemelere göre en az 6 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ölü sayısının ise artabileceğini kaydetti. 20’si ağır 74 yaralının da tedavilerine devam edildiği belirtildi.

Yangının gece 00.54’te başladığını kaydeden BBC, 24 katlı binada 120 daire olduğunu ve birçok kat sakininden haber alınamadığını bildirdi. Londra sağlık yetkilileri olay yerine 20 ambulansın gönderildiğini belirtirken, yaralıların durumu hakkında bilgi vermedi.

“Yangının bu kadar büyümesi mümkün değil”

İngiliz Sky News’e yangını değerlendiren İngiltere İtfaiye İşçileri Genel Sekreteri Matt Wrack, yangının bu kadar büyümesinin mümkün olmaması gerektiğini vurguladı. Wrack, “Bir yangının bu şekilde büyümesi mümkün olmamalıdır. Bunun incelenmesi ve çok kapsamlı bir soruşturma yapılması gerekecek.” şeklinde konuştu.

Londra Belediye Başkanı Sadık Khan da İngiliz kanala yaptığı açıklamada, “İtfaiye ve güvenlik görevlileriyle geceden beri irtibat halindeyiz. 250’den fazla itfaiyeci, 100’den fazla sağlık görevlisi ve polis memuru bölgede en iyi şekilde bu büyük yangın için çalışmalarına devam ediyor. Mümkün olduğunca çok kat sakinini kurtarmaya çalışacağız.” dedi.

Londra’nın batısında, Kuzey Kensington’da bulunan 24 katlı Grenfell Tower binasında toplam 120 daire bulunuyor. Her katında 20 daire bulunan bina, belediyelerin dar gelirli vatandaşa uygun fiyatlarla kiraladıği evlerden oluşan sosyal konut. Dün gece çıkan yangında yaklaşık 600 kişinin binada olduğu tahmin ediliyor.

(Kaynak: Sendika.Org)