Home , Avrupa , Londra’da Kobane ile dayanışma eylemleri devam ediyor

Londra’da Kobane ile dayanışma eylemleri devam ediyor

10689589_637168209733729_1794446240954450633_nLONDRA 20-10-2014 | Başkent Londra’da Kobane ile dayanışma eylemleri devam ediyor. Pazar günü Londra merkezde bulunan BBC binası önünde bir araya gelen yüzlerce kişi yapılan mitingden sonra Trafalgar meydanına kadar yürüdü.

Eyleme İşçi partili milletvekili David Lammy ve Jeremy Corbyn’in yanı sıra çok sayıda İngiliz insan hakları savunucusu, ve devrimci sosyalist gruplar destek verdi.
BBC televizyonu önünde toplanan kitleye bir konuşma yapan İşçi partili milletvekili David Lammy, İnsanlıktan, demokrasiden yana olan herkesin Kürtlerin mücadelesinin tarafında olması çağrısı yaptı. Tottenham milletvekili David Lammy şunları belirtti;
‘‘İşid’in barbarlığına karşı durmak istiyorsanız, Kürtlerin yanında olmalısınız. Kobane’ye acilen güvenli bir koridorun açılması gerekir. Bu koridordan ihtiyaç duyulan, insani malzemeler ve YPG’nin ihtiyaç duyduğu silahlar geçirilmeli. Şu soruyu sürekli sormamız gerekir, ‘İşid’in kullandığı silahlar nereden geldi’ diye. Tehlikeli bir süreçten geçiyoruz. Eğer insanlıktan yanaysanız, eğer demokrasiden yanaysanız, Kürtlerin mücadelesinin tarafında olmalısınız.’’
İşid Uzaydan iki günde inmedi
Kobane ile dayanışma eylemine katılan diğer bir İşçi partili milletvekili Jeremy Corbyn ise yaptığı konuşmada işid’in iki günde uzaydan inmediğini belirtti. Islington milletvekili Corbyn şunları belirtti:
‘‘Acilen Kobane’ye insani koridorun açılması gerekir. Geçen hafta bir grup milletvekili arkadaşımla dışişleri bakanı ile görüşerek Kobane’ye gerekli desteğin verilmesi çağrısında bulunduk. Kafamızda iki tane büyük soru var. İlk soru, Türkiye ile İşid arasındaki ilişki tam olarak nedir? Türkiye’nin işid’e verdiği silah desteği konusunda ne söylüyorlar? İkinci soru ise: İşid uzaydan gelmedi iki günde. 2003 Irak müdahalesinin bir sonucudur, Suudi Arabistan gibi devletlerin akıttığı paranın bir sonucudur İşid. Peki Suudi Arabistan’a silah veren kim, yine ABD ve Britanya.’’
BBC önünde yapılan mitingde, İnsan hakları savunucusu Peter Tatchell, Hornsey ve Wood Green milletvekili adayı Catherine West, İngiliz peder John Ryan da birer konuşma yaptı.
Yapılan konuşmaların ardından uzun bir kortej oluşturan kitle yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca İşid karşıtı İngilizce sloganların atıldığı eyleme sosyalist ve anti faşist gruplar da bayraklarıyla katılarak destek verdi.
Yürüyüş, Trafalgar meydanında sona erdi.
Eyleme Partizan`da İngilizce,Türkçe ve Kürtçe olarak üzerinde “” Kobanê’de Kürt Halkının Işid’e karşı verdiği kahramanca savaşı selamlıyoruz” yazan pankart ve bayraklarla yürüyüşte yerini aldı.