Anasayfa , Avrupa , ATiF, Münih’de Mahkeme önünde miting düzenledi

ATiF, Münih’de Mahkeme önünde miting düzenledi

Ohne Titel 2MÜNiH-05-11-2014-  4 Kasım günü ATiF tarafından Münih’de Mahkeme önünde ırkçı faşist yer altı örgütlenmesi NSU tarafından katledilen göçmenleri anma protestosu ve aynı zamanda nazileri ve onlarla iş birliği içerisinde olan Alman devletini protesto etme mitingi düzenlendi.

4 Kasım 2014 günü NSU örgütünün su yüzüne çıkışının 3. Yıl dönümüydü. Aradan 3 yıl gecmesine rağmen ve duruşmaların hemen hemen hergün sürmesine rağmen, alman devleti hala olaya açıklık getirememiştir. NSU’nun gelişmesinde alman devletinin ve alman gizli isthibaratının büyük bir payı vardır, fakat bu kirli iş birliğinin ortaya çıkmaması için devlet elinden geleni yapmakta. Alman devletinin ve medyasının bu katliamlarda parmağı olmasaydı, ne bu örgüt bukadar gelişebilirdi nede katliamlar bu kadar basit yapılırdı. Yıllardır katliama uğrayan göçmenler ve onların aileleri suçlu duruma düşürülmeye çalışıldı. Öldürülen göçmenlerin kendilerinin veya ailelerinin, ya mafya ile ilişkileri olduğu, yada alacak verecek meseleleri olduğu neticesinde başkaları tarafından cinayete uğradıkları öne sürülmeye çalışıldı. NSU örgütüne götüren bi çok ip ucuna rağmen, devlet ve onun kurumları bu örgütün peşine düşmek yerine, olayları göçmenlerin kendisine yüklemeye çalıştı. NSU çetesi, almanyada 2. paylaşım savaşından sonra, alman ırkçı fikirlerini ilk defa tekrar silahlı eyleme dönüştüren örgüt olmuştur. Artık ırkçılığı sadece sözde değil, onu bombalı eyleme, yabancıları katletme biçimine dönüştürmemiz gerekiyor, diğer naziler asıl gerekeni yapmıyorlar diye kendisini ifade etmiştir bu örgüt. Bu çete, diğer nazilerede örnek ve onların gözdesi olmaya başlamıştı. Devlet bu tehlikeyi görmesine rağmen, hiç bir zaman bu çeteyi su yüzüne çıkarma ve onları ve onlar ile iş birliği yapanları cezalandırma girişiminde bulunmadı. Bunu yaptığı zaman, kendisinide teşhir etme korkusunu yaşıyor alman devleti. Alman devletinin hala iş birliği içerisinde olduğu, olayların hala ortaya çıkamamasından belli. Olay sadece kendini bilmez 5 ırkçı meselesi değil, olay devlet destekli kurumsal bir ırkçılık ve bunların bir çok faşist örgütlenmeler tarafından desteklenmesi olayıdır.Alman devletinin kendi iş birliğinin cıkmaması için gösterdiği çaba ve olayı bir türlü aydınlatamaması, enternasyonal kamuoyunda büyük bir güvencesizlik yarattı. Bizler ATiF olarak kurumsal ırkçılığa son diyerek, bu olayın derhal aydınlatılması isteğiyle bu davanın peşini bırakmamakta ısrarlıyız. Başka göçmen kurumlarda bu olayları takip edip protesto sürecinde aktif rol oynamalıdırlar. Göçmenlere yapılan bu saldırıları, göçmen örgütleri olarak büyük bir duyarlılıkla karşılamamız gerektiği kanaati içerisindeyiz. Bunun altını kalın bir çizgiyle çiziyoruz.

Protesto, mahkemenin aynı sabah Zschäpenin hasta olduğu gerekcesiyle bir gün sonraya ertelenmesine rağmen yapıldı. Protestoya Duisburg, Köln, Darmstadt, Mannheim, Stuttgart, Augsburg ve Nürnberg’den yaklaşık 35 ATiF taraftarı katıldı. iş günü olduğu halde iyi bir katılım sağlandı. Başka kurumlara eylem çağrıları yapılmasına rağmen hiç bir diğer kurumun katılmaması üzücüydü. Protesto esnasında ATiF’in çıkarmış olduğu almanca bildiriler okundu, yoldan gecen insanlara bildiriler dağıtılıp onlarla konuya ilişkin tartışıldı, röportaj yapıldı ve sık sık güçlü bir şekilde ” Hoch die internationale Solidarität “, ” Schulter an Schulter gegen Faschismus “, ” Hinter dem Faschismus steht das Kapital der Kampf um Befreiung ist international ” sloganları haykırıldı.
Bir sonraki eylemin 2015 ocak ayında yapılması düşünülüyor. Bu eyleme diğer göçmen ve alman sol örgütlenmelerini ve özellikle Münih alanındaki kurumları katmak için daha çok çalışılacak. Ayrıca ölenlerin aileleri ile ilişkiye geçip onlarıda bu eyleme katabilmek önümüzdeki en önemli hedef. Önümüzdeki diğer protesto mitingenden bir kaç gün önce ise, Münih şehir merkezinde, insanları mahkeme önündeki protestoya mobilize etme amaçlı bir bilgilendirme stantı kurulması düşünülüyor. Bütün bunları başarabilmek için, küçük küçük komiteler oluşturuldu ve büyük bir ısrarla ATiF bu süreci sürdürecektir.Ohne Titel 2
Ohne Titel