Home , Haberler , Grup Yorum’a İstanbul’da İkinci Yasak !

Grup Yorum’a İstanbul’da İkinci Yasak !

Unknown-1İstanbul’da yapacakları konser valilikçe iptal edilen Grup Yorum’un 30. yılını kutlamak üzere önceden izin alarak Bakırköy Halk Pazarı alanında yapacağını duyurduğu 30. Yıl etkinliği ve mitingi de İstanbul Valiliğince yasaklandı.

Valiliğin kararında yasak gerekçesi şöyle belirtildi:  “…mitingin toplumun tepkisine yol açarak infial uyandırabileceği, kitlesel/toplumsal tepki ve provakatif eylemlere mahal verebileceği şeklinde duyumlar alındığı…”

Grup Yorum bugün avukatları aracılığıyla İstanbul 4. İdare Mahkemesine bu sabah başvurarak Valilikle ilgili yürütmenin durdurulması talebiyle dava açtı.

Yenikapı ve Kazlıçeşme’ye de başvurdular

Mahkemeye verilen dilekçede olay şöyle anlatıldı:

“4 Haziran 2015’te izin için Valiliğe, 5 Haziran’da da yer tahsisi için Bakırköy Belediyesi’ne başvuru yapıldı. Başvuru işlemi tamamlandı ve bir güvenlik firmasıyla anlaşılarak belgeler eksiksiz olarak teslim edildi, yasal işlemler tamamlandı. Başvuru dışında vali yardımcısı ve müdürlere mitingin niteliği anlatıldı, valilik yetkilileri de toplantı yaparak cevap vereceklerini belirttiler.”

“Bu işlemlerden önce de yine Bakırköy Halk Pazarı alanında 12 Nisan’da konser için başvuru yapıldı, belediyece yer tahsisi yapıldıktan sonra “provakasyona sebep olacağı” gibi farazi bir gerekçe ile Valilikçe konserin yapılması yasaklandı. Valiliğin bu işlemine karşı idari dava açmamıza rağmen mahkeme başkanlığı ne konser öncesi bir işlem yaptı ne davayı sonuçlandırdı.”

“12 Nisan Bakırköy konserinin yasaklanması üzerine bu kere miting kararı alındı, miting alanı ilan edilen yerlerden Yenikapı Meydanı için 22 Mayıs’ta, Kazlıçeşme alanı için 2 Haziran’da miting başvurusunda bulunuldu. Burada ‘Ramazan etkinlikleri olacağı’ yer tahsisi yapılmadığı için tekrar Bakırköy’e 18 Haziran’da başvuru yapıldı. Valilik ise 22 Haziran’da talebi reddetti.”

Aynı alanda dört konser

Dava dilekçesinde grubun daha önce de Bakırköy’de dört kez konser düzenlediği ve hiçbir sorun çıkmadığı belirtildi:

“Mitingin yapılması için tüm güvenlik önlemlerini almak yerine mitingi yasaklamışlardır. Bu durum gerçek niyetlerinin kamu güvenliği değil mitingin yasaklanması olduğu açıktır.”

Grup Yorum’un Ankara’da yapmayı planladığı konser de Ankara Valiliğince iptal edildi.