Home , Haberler , Geçen Yıl Yakalanan Irkçı Militanın Davası Görülmeye Başlandı

Geçen Yıl Yakalanan Irkçı Militanın Davası Görülmeye Başlandı

İsveç|29.05.2022| 2021’in 4 Kasımı’nda İsveç İstihbaratı tarafından yapılan bir operasyonla tutuklanan ırkçı-militarist NMR (Nationella Motståndsrörelsen – Milli Direniş Hareketi) örgütünün bir üyesi, mahkemelerce yargılanmaya başlandı.

 

25 yaşında olan sanığın Falköping’de adeta silah ve mühimmat deposu olarak kullandığı çiftliğinde gözaltına alındıktan sonra yargılanmak üzere tutuklanmıştı. Tutukluluğu devam eden ırkçının evinde çok sayıda silah ve mühittimatın yanısıra ağır miktarda patlayıcı madde ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Irkçının çeşitli internet sitelerinde tehditlerde bulunduğu ve okullara saldırı yapmak istediğine dair fikirlerinin olduğu yapılan araştırmada ortaya çıktı. Ayrıca, yapılan araştırmalarda bilgisayarından sürekli olarak Nazi Almanyası üzerine aramalar yaptığı ve Hitler’in “Kavgam“ adlı kitabını sıkca arattırdığı anlaşıldı.

 

İstihbarat, daha önce Göteborg’ta yaptıkları bir gösteride ırkçı karşıtı bır kadını dövmekten dolayı ceza alan ırkçının bir yıl boyunca saldırı planı hazırladığını ve NMR ile bağlantısının bulunduğunu açıkladı.