Anasayfa , Avrupa , ATİD 35. Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

ATİD 35. Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

IMG-20150315-WA0002ARNHEM | 15-03-2015 | Hollanda Arnhem kentinde faaliyetlerini 34 yıldır sürdüren Arnhem Türkiyeli İşçiler Derneği 35. Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

Üyelerin ezici çoğunluğu ile yapılan Genel Kurul, açılışdan sonra yapılan saygı duruşundan sonra 34. Yönetim Kurulu adına yapılan açılış konuşmasında Hollanda’da son yıllarda işçi ve emekçilerin üzerindeki baskı ve sömürünün katmerleştiğini ve hak gasplarının yoğunlaştığı vurgulandı. Diğer yandan geldiğimiz coğrafyada gün be gün artan sistem baskıları, kadına yönelik şiddetin ve kadın katliamarına karşı mücadelenin öneminin altı çizildi. Konuşmada aynı zamanda gerici ve barbar İŞID çetesine karşı enternasyonal mücadeleyi, Kobane de olduğu gibi, sahiplenmenin ilerici, demokrat ve devrimcilerin görevlerinden birisi olduğu vurgulandı.  IMG-20150315-WA0004

Açılış konuşmasından sonra, Divan seçimi gerçekleştirilmesiyle faaliyet raporunun okunmasına geçildi. Faaliyet raporu üzerinde tartışma yürütüldükten sonra oy birliği ile onaylandı. Akabinde Mali rapor sunularak, aynı şekilde onaylandıktan sonra  Denetim Kurulu raporu sunuldu.

Yeni yönetim organlarının seçimi öncelikle Yönetim Kurulu seçimi ile devam etti. Yeni Yönetim kurulu 5 kadın iki erkekten oluşarak seçilmiştir. Denetim Kurulu seçimi 2 kadın üyenin yer almasıyla onaylanmıştır.

Yeni yönetim organlarının seçiminden sonra 22 Mart’ta yapılacak olan HTİF 28. Dönem Kongresine katılacak 9 delege oy birliği ile seçildi. IMG-20150315-WA0003

Genel Kurul, dilek ve temenniler bölümünün ardından sonuçlandırılmıştır.