Home , Avrupa , Asgari Ücret Hemen Şimdi Ücret Baskısına Son

Asgari Ücret Hemen Şimdi Ücret Baskısına Son

İSVİÇRE | 30 – 04 – 2011 | İsviçre Sendikalar Birliği ; Şirket yöneticileri ve sermaye sahipleri hiçbir şey olmamış gibi milyonlarca kazancı ceplerine indirmeye devam ediyorlar. Ekonomik kriz onları hiç etkilemedi, buna karşın çalışanlar üzerinde baskılar artarak devam ediyor.

Bir yandan, çalışanları düşük ücret vererek işi daha ucuza yapmak isteyen işyerleri, bir yandan giderek daha fazla işyerinin geçici işçi çalıştırmaya yönelmesi sonucu ücretler üstünde baskı artmaya devam ediyor. İşsiz sayısı hala oldukça yüksek bir düzeyde kalmaya devam etmekte. Kadın çalışanların ücretleri de hala düşük düzeyde kalmaya devam etmekte.

Bunlara karşın çalışanların giderleri artıyor. Ev kiraları ve günlük ihtiyaçların fiyatları, hastalık sigortası primleri artışlarını sürdürüyor. Buna ek olarak sosyal sigortalarda çalışanları hakları birbiri ardından kısılmada devam ediyor.

1 Mayıs’ta alanlara

İsviçre Sendikalar Birliği bu gidişe bir son vermek için mücadele ediyor. Çalışanların işinin garanti altına alınması, ücretlerin ve emekli aylıklarının yaşam için gerekli bir düzeye çıkarılması, kamu hizmetlerinin gerekli düzeye çıkarılması sendikal mücadelenin ana hedefleri. Bu nedenle 1 Mayıs 2011 de sendikaların çağrıları ‘Ücret Baskısına Son – Asgari Ücret Hemen Şimdi’ şeklinde (unia).