Home , Avrupa , Artı Buluşmalarının sonuncusu Stuttgart Tohum’da gerçekleşti

Artı Buluşmalarının sonuncusu Stuttgart Tohum’da gerçekleşti

STUTTGART | 11.12.2019 | Avrupa’da yayın yapan Artı Tv, “+ buluşmaları” adı altında izleyici ile bir araya gelmektedir. Şimdiye kadar Avrupa’nın çeşitli kentlerinde olduğu gibi Stuttgart’ta da Tohum Kültür Derneğin’de 08.12.2019 Pazar günü 14:30 da “Türkiye’de Basın Özgürlüğü ve İnsan Hakları” konulu panel gerçekleştirildi.

Artı Gerçek ve Artı TV adlarıyla gazete ve televizyon olarak yayın yaşamına Avrupa’dan devam eden demokratik yayın kuruluşunun, yöneticilerinin yer aldığı panel, ilgi ile izlendi. İzleyiciler, gündeme ve yayın anlayışlarına yönelik birçok soru yöneltti.

Panelist olarak katılan Artı TV ve Artı Gerçek kurucusu ve direktörü Celal Başlangıç, Artı Gerçek yazarı Ragıp Duran, Artı TV Anahaber bülteni’ni hazırlayan ve sunan Ezo Özer, moderatörlüğü de Artı TV ve Artı Gerçek yayın kuruluşunun Avrupa koordinatörü Erdal Boyoğlu’nun yaptığı toplantı, Avrupa’da ve Türkiye’de yaşayan çeşitli milliyetlerden halkların temel yaşamsal sorunlarının ve mücadelesinin duyurulmasında önemli hiçbir basın yayın kuruluşunun Türkiye’de ki iktidar tarafından bırakılmadığı, kalanlarında ağır cezalar ve tutuklamalarla kurumsal ve bireysel baskılar üzerinden iş yapamaz hale getirildiği bir tarihsel kesit de, bu faşizan baskılar karşısında muhalif basın ihtiyacını karşılamak üzere yola çıkan Artı TV ve Artı Gerçeğin hangi şartlarda kurulduğu, yayın faaliyeti süresince nasıl bir habercilik anlayışı ile hareket ettiği ve pratikte hangi ihtiyacı karşıladıklarını aynı zamanda hazırladıkları görsel sunumla destekleyen anlatımları kitlenin beğenisini kazandı. İzleyicilerden görüş belirten ve soru soran birçok insan gerçekleştirilen yayın faaliyetini demokratik içeriği, görsel ve niteliksel açıdan yayın kalitesini beğendiklerini ifade ettiler.

Panelin sonunda gösterilen ilgi ve olumlu değerlendirmeler için teşekkür eden moderatör Erdal Boyoğlu: Bu beğenin aktif desteğe dönüştürülmesi için yani maddi-manevi katkılar sunulması ile yayın faaliyetinin devamlılığının sağlanacağının bilincinde hareket edileceğini umut ettiğini söyleyerek toplantıyı sonlandırdı.