Anasayfa , Avrupa , Aralık katliamlarında yitirdiklerimiz anıldı

Aralık katliamlarında yitirdiklerimiz anıldı

ulmLAICHINGEN | 30-12-2013 | Aralık ayında Maraş ,19 Aralık Hapisaneler ve Roboski katliamları Laichingen Alevi Derneğinde Ulm Güç Birliğininde desteklediği ve konuşmacı olarak katıldığı bir anma etkinliği düzenlendi.

Laichingen Alevi Derneğinin organizasyonunu yaptığı etkinliğe Baden Würtemberg Alevi Dernekleri temsilcisi ,ulm DGBP ve Ozan Emekçinin yer aldığı etkinliğe yaklaşık yüz elli kişi katıldı.
Dernek başkanının açılış konuşmasının ardından Güç birliği platformu adına döz alan temsilci katliamların özüne vurgu yaparak ortak mücadelenin önemine değindi.Ardından Baden Würtemberg temsilcisi söz alarak yollarının pir sultanlar ibolar,mahirler,denizler,mazlumların yolu olduğunu bu mücadelede birlik içinde olunması gerektiğine vurgu yaparak hep katledilenler mazlumların olduğunu ortaya koydu.Konuşmanın ardından maraş belgeseli izlendi.Katliam tanıklarının anlatımı ve yaşanan vahşetin görüntüleri faşizme tepkiyi ve kini  biledi.

Belgeselin ardından Ozan Emekçi sahne aldı. Türkiye tarihinin hep katliamlarla anıldığını Rumlar, Ermeniler, Kürtler Alevilerin bundan hep nasibini fazlasıyla aldıklarını belirtti.CHP nin yıllardır alevilerin oyunu çalarak hep katliamlarda rol aldığını belirterek Cem vakfının oyunlarına dikkat çekti.Ardından kitleyi türküleriyle geçmişe taşıdı.Özellikle Ali Haydar ölmez marşına kitlenin eşlik etmesi oldukça değerliydi.Emekçiden sonra etkinlik son buldu..