Anasayfa , Haberler , Antakya’da sokaklar yeniden tutuştu

Antakya’da sokaklar yeniden tutuştu

antakya_ali_ismail_icin_tutustuANTAKYA |20-08-2013 | Ali İsmail Korkmaz’ın yaşamını yitirmesinin 40. günü nedeniyle Antakya’da yapılmak istenen anmaya polis saldırdı. Bunun üzerine bir süredir kaldırılmış olan barikatlar yeniden kuruldu ve gece boyu çatışmalar sürdü.

Ali İsmail Korkmaz’ın yaşamını yitirmesinin üzerinden geçen 40 günün ardından dün (19 Ağustos) ülkenin dört bir yanında başta Ali İsmail olmak üzere Gezi ayaklanmasında yaşamını yitiren tüm Gezi şehitleri için anmalar düzenlendi.

Kuşkusuz bu anmaların en can yakanı Antakya’da, yani Ali İsmail’in memleketinde yapılan oldu. Ali İsmail’in ailesinin de katıldığı anma Uğur Mumcu Meydanı’nda kitlenin bir araya gelmesiyle başladı.

Ailesinin “Aliş” dediği, Ali İsmail’in ve daha önce de Abdo Can’ın (Abdullah Cömert) acısını yaşayan Antakya halkı, öfkesinin tüm sıcaklığıyla sloganlarla BP önüne yürüdü. Burada polis, kitleye saldırınca gece boyu sürecek direnişin fitili alevlendi.

 

Barikata mobilya

İlk olarak Semt Pazarı’na ardından da Armutlu’ya doğru çekilen kitle, burada evlerden atılan eşyalardan el birliğiyle barikat kurdu. Barikat başların Gezi şehitleri sloganlarla anıldı. Bir ara polis barikatı geçerek kitleye saldırdı, ancak dağılmayan ve direnişe devam eden kitlenin karşısında polis geri çekilmek zorunda kaldı.

Bunun üzerine kitle yeniden barikat kurmaya başladı. Evlerden mobilya, elektrik süpürgesi vs. atılarak tüm Armutlu direnişe ortak oldu. Polis, bu dayanışma karşısında çılgına dönerek, bu kez evleri hedef aldı ve gaz/ses bombaları ile evlere saldırdı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde polisin yoğun saldırısına karşılık havai fişeklerle karşılık veren Armutlu, bugün (20 Ağustos) yapılacak olan anmada buluşmak üzere eylemlerini sonlandırdılar.