Anasayfa , APP , İnnsbruck’ta Eylemde Şiddet Kullanan Polislere Ceza

İnnsbruck’ta Eylemde Şiddet Kullanan Polislere Ceza

AVUSTURYA |30.04.2021| Innsbruck’ta 30 Ocak 2021 günü mültecilerin sınır dışı edilmelerinin durdurulması, sığınma haklarının kabulü için izinli bir yürüyüş gerçekleştirildi. 1500 civarında kitlenin katıldığı yürüyüşün başlamasından bir süre sonra polis, “sosyal mesafe” bahanesiyle aşırı şiddet kullanarak eyleme müdahele etti. Polisten izin alınmış olmasına rağmen, eylem yine polis tarafından iptal edilirken 43 kişi şiddete maruz kalmış, 15 kişi tutuklanmıştı.

Saldırının ardından organizatör ve Sosyalist Gençlik Tirol (SJT); polisin şiddet uyguladığı gerekçesiyle dava açtılar. Tirol İdare Mahkemesi (LVwG) 27 Nisan Çarşamba günü görülen duruşmada, polisin hatalı davrandığına, izinli yürüyüş eyleminin iptal edilmesinin yanlış, biber gazının kullanılmasının yasa dışı olduğuna hükmetti ve polisler para cezasına çarptırıldı.

Belediye Başkanı Yürüyüşte uygulanan polis şiddetini kınadı;

Eylem, polisin iddialarının aksine, tüm Corona önlemleri alınarak gerçekleştirilen barışçıl bir eylemdi. Innsbruck Belediye Başkanı Georg Willi (Yeşiller), polis şiddetini “tırmanışı yükselten olaylar” diyerek sert bir şekilde kınamıştı.

Polislerin beklemediği sonuç;

Çarşamba günü sorgulanan polis memurları, duruşmanın bu şekilde sonuçlanacağını beklemiyorlardı. Eyalet polis departmanı, 1.659.60 avro tutarındaki masrafların iadesine mahkum edildi. Bu beklenmeyen bir sonuçtu şüphesiz. Bu nedenle kararın polisler tarafından temyize gönderilmesi beklenmekte.